İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Arakanlılara kapsamlı yardım ve sünnet programları
Arakanlılara kapsamlı yardımlar dağıtıldı ve 1000 çocuğa sünnet programı yapıldı.
Arakan, Bangladeş, GüneyAsya, Myanmar 24.09.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri Arakanlılara yönelik yaşam malzemesi ve gıda yardımlarına devam etti. İHH ve AID işbirliğinde; Bangladeş'teki kamplara sığınan Arakanlı Müslümanların çocuklarına yönelik düzenlenen sünnet organizasyonu için Türk hekimler, mülteci kamplarında sağlık denetimi yaptı.

İHH; Arakanlı mültecilerin Bangladeş’te kaldığı kamplarda ve civar köylerdeki sünnet olmayan çocukları sünnet ettirdi. 6 gün süren sünnet projesi kapsamında toplam 1000 çocuk sünnet edildi ve çocuklara hediyeler dağıtıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Uluslararası Doktorlar Birliği AİD işbirliğinde düzenlenen sünnet organizasyonu ve kurmayı planladıkları klinik için fizibilite çalışması için bölgeye gelen AID üyesi iki Türk hekim, kamplarda sağlık kontrolleri yaptı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç; Ak Parti Milletvekilleri Yüksel Özden ve İbrahim Korkmaz ile birlikte Arakanlı mültecilere yönelik pek çok çalışmayı koordine etti. 

Yardım çalışmaları; Bangladeş-Myanmar sınırındaki Arakanlı mülteci kamplarında ve mültecilerin kaldıkları köylerde gerçekleştirildi.

17 yıldır Arakanlılara yardımlarını sürdüren İHH İnsan Yardım Vakfı çalışmalarını inceleyen milletvekilleri kamplarda kalan mültecilerin sorunlarını dinlerken duygusal anlar yaşandı. Milletvekilleri Arakanlıların kaldığı Kutupalong Mülteci Kamp’ında koşulları inceleyip bazı ailelerle görüştü.

Milletvekilleri aynı zamanda İHH ekiplerinin 1000 adet kapsamlı gıda paketi dağıtımı ve 2500 adet cibinlik ve branda dağıtımına da eşlik etti.

Sünnet organizasyonunu gerçekleştiği yere gelen İHH ekibi ve milletvekilleri incelemelerde bulundu, sünnet olan çocuklara şeker çikolata ve hediyeler dağıttı.

İHH hayırseverlerinden biri tarafından inşa edilen ve yine tamamı İHH Yetim Projesi kapsamında İHH bağışçılarının sponsor olduğu çoğu Arakanlı 45 yetimin bulunduğu Dar'ul İman Yetimhanesi’ne geçildi. Çocukların yoğun ilgisi ve hoş bir karşılamayla yetimhaneye giren vekiller; çocuklarla ilgilendiler ve yanlarında getirdikleri hediyeler ve yiyecekleri çocuklara dağıttılar. Burada hafızlık yapan çocuklardan Kuran-ı Kerim tilaveti dinlendi. Yetimhanenin genel durumu ve inşa halinde olan 2 yeni mescitte incelemeler yapıldı.

İHH Arakan Ağustos 2012 Faaliyet Raporu için tıklayınız

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024