İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Çocuklar ‘Sınırsız Şenlik’le eğlendi
Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD) ve İHH, Suriye’de terörden temizlenen bölgeler ile Kilis’te düzenlediği “Sınırsız Şenlik” etkinlikleriyle zor günler geçiren savaş mağduru on binlerce çocuğun yüzünü güldürdü.
Suriye 23.09.2019

Suriye’de 8 yıldır devam eden iç savaşta yüzbinlerce kişi hayatını kaybederken, milyonlarca Suriyeli de ülkelerini terk ederek, komşu ülkelere sığındı. İç savaşın başladığı ilk günden itibaren Suriyelileri yalnız bırakmayan Türkiye, oluşturulan kamplarda misafirlerine her türlü desteği veriyor. Sivil toplum kuruluşları da “ensar-muhacir” anlayışından hareketle düzenlenen kampanyalarla savaş mağdurlarını bir an olsun yalnız bırakmıyor.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD) ve İHH İnsani Yardım Vakfı da Türkiye’nin operasyonlarıyla terör örgütlerinden temizlenen bölgelere yerleşenler, hayatlarını mülteci kamplarında geçirenler ile sınırın sıfır noktasında kurulan konaklama merkezlerindeki savaş mağdurlarına moral vermek adına “Sınırsız Şenlik” düzenledi. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen “Sınırsız Şenlik” etkinliğiyle, 10 binden fazla çocuğun yüzündeki tebessüme vesile olundu.

Bir hafta boyunca Suriye içerisinde devam eden şenliğin son programı Kilis Elbeyli Mülteci Kampı’nda gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında sokak oyunları, filmler, gösteriler, deney atölyeleri, yarışmalar düzenleyen dernek gönüllüleri, Suriyeli çocuklara unutamayacakları anlar yaşatmaya çalıştı. Şenlikle buluştukları çocuklara 1 yıllık kırtasiye malzemesi dağıtan dernek ekibi, Ekim ayı sonuna kadar gelecek bağışlarla 30 bin çocuğun kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

Etkinliğe AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, İHH Kilis Ofisi Koordinatörü Serkan Öktem, sanatçılar İzzet Okumuş, Ammar Acarlıoğlu, Aykut Kuşkaya, oyuncu Ahmet Yenilmez ile çok sayıda davetli katıldı.

img_5119.jpg

“Bedeli çocuklar ödüyor”

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, yaptığı konuşmada, Suriye’de 10 yıldır devam eden savaşın en büyük bedelini ödeyen çocukları ziyaret ettiklerini söyledi. Turan, “Bugün burada ziyaret ettiğimiz çocuklarımızın yaşamış oldukları sıkıntılarda, ödemiş oldukları bedellerde maalesef birilerinin aç gözlülüğü, doyumsuzluğu var. Ülkemizi işgal eden emperyalist güçlerin hiç bitmek bilmeyen doymazlıkları, iştahları var. Ülkemizin yeraltı ve yer üstü zenginliklerine göz dikmeleri, yağma politikaları, sömürme politikaları neticesinde bu çocuklar burada bedel ödüyor" dedi.

img_5224.jpg

“Bir kağıt ve kalem ile yüzlerindeki gülücükleri gördük”

UMHD Genel Başkan Yardımcısı Avukat Abdullah Resul Demir, 4 yıl önce buraya geldiklerinde amaçlarının bu kampları gezmek ve mevcut durumu kontrol etmek olduklarını anlattı. Demir, "Elimizde bulunan kâğıtları çocuklara dağıttığımızda, onlara bir kalem verip resim çizmelerini istediğimizde onların yüzlerindeki gülücükleri gördük. Ofisimize döndüğümüzde bu çocuklar için neler yapabileceğimizi konuştuk. Böyle bir şenlik yapmayı düşündük. Bu kapsamda 3 yıldır Sınırsız Şenlik düzenliyoruz” diye konuştu.

Sınırsız Şenlik etkinliği için 45 UMHD gönüllüsü ile bölgeye geldiklerini belirten Demir, “Gönüllülerimiz, buradaki çocuklara sanki kendi kardeşleriymiş gibi davrandı. Onlarla oyunlar oynadılar. Savaşın verdiği acı hissi etkinlikte tebessüme çevirdiler. Bu çocuklar savaştan başka bir dünya görmemişlerdi. Hayatlarında hep acı vardı. Biz bu acıları hafifletmek istedik. Ulaşamadığımız yüz binlerce çocuk var. Bu çocukları dünya görmezden gelmiş. Bu etkinlikle farkındalık oluşturduk. Bu çocuklar başka bir ülkenin insanları tarafından sevildiğinin farkına vardı” dedi.

Demir, konuşmasının sonunda Kilis Valiliği, Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı’na katkılarından dolayı teşekkür etti.

ahmet-yenilmez.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023