İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan 6 bin kişilik konteyner kent
İHH, stratejik partneri Katar Charity ile Suriye’nin Şemmarin bölgesinde bin konteynerlik kent kuracak.
Suriye 10.02.2015

İHH, stratejik partneri Katar Charity ile Suriye’nin Şemmarin bölgesinde bin konteynerlik kent kuracak.

Suriye’de Esed rejiminin mazlum sivil halka yönelik saldırıları olanca hızı ve acımasızlığıyla sürüyor. Mart 2011’de başlayan ve yaklaşık dört yıldır devam eden saldırılar nedeniyle 200 binin üzerinde insan hayatını kaybederken 6,5 milyon insan kendi ülkesinde mülteci durumuna düştü, 4 milyondan fazla kişi de ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Suriye’de ise 10 milyon kişinin insani yardıma ihtiyacı bulunuyor.

İHH, Suriye’de evsiz kalan halka, konteyner kent kurmak için harekete geçti. Stratejik yardım partneri Katar Charity ile İHH Genel Merkezi'nde gerçekleşen protokol imza töreninde, 6 bin Suriyeliye yuva olacak bin konteynerlik kent kurulacağı açıklandı. Maliyeti yaklaşık 9 milyon dolar olarak hesaplanan proje kapsamında inşa edilecek her bir konteyner 17,5 metrekare kullanım alanına sahip olacak. Projenin 8 ay içerisinde hayata geçmesi planlanıyor. Konteyner kentte ayrıca poliklinik, cami, oyun parkları, okul ve çok amaçlı salonlar da yer alacak. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Katar Charity Başkanı Yusuf bin Ahmed Al Kuwari, protokol imzalarının ardından konteyner kentin Suriyeliler için hayırlı olmasını diledi.

‘Mültecilere prefabrik okul’

İHH, mültecilerin sorunlarına uzun soluklu çözümler üretmek için yurt dışındaki partner kuruluşlarının da desteğiyle kalıcı projeler gerçekleştiriyor. Suriyeli çocukların eğitim görmeleri için kamplarda prefabrik okullar inşa ediliyor. İHH ve yurt dışındaki partner kuruluşların iş birliğiyle Suriye’nin Türkiye sınırına yakın bölgelerinde kurulan 17 çadır kent ve konteyner kentte barınma imkânı sunuluyor. Yaklaşık 50 bin Suriyelinin ihtiyaçlarının karşılandığı bu yerlerde psikososyal destek hizmetlerinin yanı sıra dinlenme merkezleri, çocuk ve oyun parkları, güvenlik, ibadet, altyapı, ısınma ve kendi alışverişlerini yapabilmeleri için market hizmetleri veriliyor. Yine ayrıca 10 binin üzerinde Suriyeli çocuk ve gence 17 okulda kreş, ilköğretim ve lise düzeyinde 300 öğretmen tarafından eğitim verilmeye devam ediliyor.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024