İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sınır ötesine dul ve yetimler için konteynır kent kuruldu
İHH ve Kuveytli sivil toplum kuruluşları işbirliğinde Halep'in Azez ilçesine bağlı Sicco köyü yakınlarında kurulan iki konteynır kentin yapım çalışmaları tamamlandı.
Suriye 03.07.2013

İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı tarafından altyapı çalışmaları tamamlanan kente, Suriye'deki iç savaşta eşlerini kaybetmiş kadınlar, çocuklar ve yakınları yerleştirildi. Konteynır kentte kalanlara tuvalet, banyo, bulaşıkhane, yemekhane ve mescit gibi birçok hizmet veriliyor.

İHH Kilis masasından İbrahim İlgi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 ay önce başlattıkları projenin tamamlandığını belirtti. Proje çerçevesinde, Suriye'de şehit olan insanların çocuk ve eşlerini barındırmak üzere Azez bölgesinde konteynır kent kurduklarını ifade eden İlgi, şöyle konuştu:

"Allah'ın yardımıyla projeyi uygulamaya geçirdik. Yaklaşık 100 aileye burada barınma, yeme içme ve özellikle de yetimlerin eğitimleri konusunda yardımlarımız olacak. Kuveytli hayır kuruluşlarıyla ortak çalışmalar düşünüyoruz. Özellikle mesleki eğitim kurslarını açmayı planlıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu kriz biter ve bu insanların acılarını dindiririz."

İlerleyen süreçte yetimhane projelerini Suriye'nin içerisinde güvenilir olan bölgelerde de yapmayı düşündüklerini dile getiren İlgi, "Suriyeli kardeşlerimize yardımlarımız devam edecek. Temennimiz bu konteynır kentteki insanların her türlü ihtiyacını karşılamak" dedi.

 

 

Mesleki eğitim kursları düzenlenecek

Kuveyt Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Huda Kınayn da konteynır kentte bulunan mescit, okul, yemekhane, tuvalet, banyo, bulaşıkhane ve birçok hizmetin kısa sürede tamamlanmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Suriyelilere hizmet vermek amacıyla İHH ile ortak çalışmalarının süreceğini vurgulayan Kınayn, yetim çocukların okullarının aksamaması için eğitim faaliyetlerine önem vereceklerini ve mesleki eğitim kursları düzenleyeceklerini kaydetti.

Ardından konuşan Kuveyt Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Yardımcısı Adile El Osman ise Suriye'de akan gözyaşının dinmesini, barış ve huzur ortamının sağlanmasını arzuladığını ifade etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024