İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Corrie Ailesinden Gazze halkına mektup
Size bu mektubu, paylaştığımız ortak umut, hayal ve hepimiz için daha iyi bir gelecek adanmışlığı ile gönderiyoruz. Size bizatihi ulaşabilmeyi ve beraberimizde özgürlüğü, adaleti, hatta maddi imkânlar
Filistin 05.07.2011

Gazze halkına, 

Gariptir ki, bugün aile çalışmalarımız bizi Gazze’ye değil de Hayfa’ya götürüyor. Son on altı ayımızı kızımız Rachel’in 2003 yılında Rafah’ta haksızca öldürülmesi sebebiyle İsrail Devleti ve Savunma Bakanlığı’na karşı sivil bir dava takibi içinde geçirdik. Mahkemelerde öğrendiğimiz şeyler sadece Rachel’in yaşadıklarına değil aynı zamanda Gazze’de saldırı altındaki insanların yaşadıklarına da ışık tutuyor. Kongre’deki, Dışişleri Bakanlığı’ndaki ve Beyaz Saray’daki ABD hükümeti yetkilileri ile Gazze anlayışlarını güçlendirmek ve ABD’deki politikalarda değişikliğe gidilmesini teşvik etmek amacıyla görüşmeler yaptık. Açıkça görülüyor ki, çabalarımız şu ana kadar başarılı olamadı ancak başarana kadar mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız. Tabii bu arada gerek ABD’deki gerekse diğer ülkelerdeki halk tabanından gruplar ve kişilerle görüşmeler yapmaya devam edeceğiz. Dünya genelinde tüm insanların bu konuya bakışı hızla değişiyor. Gazze’deki gayriinsani durumun daha fazla devam edemeyeceği anlayışının yayılmasıyla, bu durumun bir an önce çözüme kavuşturulması isteği ortaya çıkmaktadır. İnsanların söz sahibi olduğu yerlerde liderlerin de onlara muhakkak uyması gereklidir!

Şu ana kadar dört kez ziyaretinize geldik. Ama hiçbiri Gazze’ye neler getirebileceğimiz ile ilgili olmadı. Aksine, hatıralarımız her zaman eve dönerken kalbimizde taşıdığımız o güzel anılarla doldu. Siz Gazzeli dostlarımızı daima sevgi ile anıyoruz ama bunun nedeni kesinlikle sizinle aynı kaderi yaşamamızdan değil daha ziyade tüm gücünüzü, onurunuzu ve azminizi bizimle paylaşmanızdandır.

Sizlerle daha çok şey paylaşabilmek isterdik ama şimdilik bu kadarı yeterli olacaktır. Bir sonraki adımı atabilmek adına paylaştığımız güç, sonrasında çözüme ulaşmak adına atılacak olan adımlar, bizleri tek bir yolculukta çocuklarımız için eşit derecede aydınlık ortak bir gelecek sağlamak adına bir araya getirecektir inşallah.

Sevgi ve birliktelik dileklerimizle…

Craig ve Cindy Corrie

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024