İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Çorum İHH’dan Dünya Yetimler Günü iftarı
Çorum İHH olarak Dünya Yetimler Günü’nde yetimler için iftar verildi. Çorum İHH Ofisinde halka açık 400 kişinin buluştuğu yetim iftarına Hitit Üniversitesi Öğretim üyeleri, çok sayıda cemaat ve temsilcisi de katıldı.
Türkiye 15.07.2014

Yetim çocukları eğlendirmeye yönelik hazırlanan programa yaklaşık 150 yetim çocuk katıldı.Etkinlikte tüm yetimlere bayramlık kıyafetler ve oyuncaklar hediye edildi.Türkiye ve Müslüman coğrafyalarda ilki düzenlenen Dünya Yetimler Günü etkinlikleri her sene Ramazanın 15’inci günü tekrar edecek.

Programın devamında çocuklar Kur’an-ı Kerim ve şiir okudu. Daha sonra kürsüye gelen Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı Dünya Yetimler Günü ve yetimlerin dünyadaki durumu ile ilgili bir konuşma yaptı. Özkabakçı konuşmasında; ’’İHH’nın dünyada ve Türkiye’de organize ettiği Yetim Sponsorluğu ile şu anda elli bin yetime ulaştık. İHH’nın aracılığı ile elli bin yetim ailesi ya da yakınlarının yanında hayata tutunuyor.Çorum İHH olarak bizlerde Çorum’da bulunan yetimlerimize de destek oluyoruz. Ayda sadece 90 TL bağışlayarak sizin de bir yetim yavrunuz olabilir. Onun hayattaki zorlu yolculuğunda elinden tutabilirsiniz’’ dedi.



Dünyada 400 milyon Yetim Çocuk Var

Yetimlerle alakalı önemli konulara değinen Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı; ‘’II. Dünya Savaşı sonrası inşa edilen devletler düzeni, her ne kadar yeni büyük savaşların yaşanmaması ve barış iddiası taşısa da her geçen gün savaşların, doğal ve insan eliyle gerçekleşen afetlerin, AIDS gibi devasız hastalıkların ve yoksulluğun arttığı kaotik bir dünya oluşturdu. Bu çarpık yapı ise en çok çocukları etkiledi. Bugün UNICEF rakamlarına göre dünya üzerinde 200 milyon yetim çocuk bulunuyor. Bu rakamlara Çin, Myanmar, K. Kore, Afganistan, Bosna, Irak gibi 52 ülke dahil değil. Bu şekilde bakıldığında yaşadığımız dünyada 400 milyona yakın çocuğun yetim/öksüz ve terk edilmiş olduğunu söyleyebiliriz. Bu da dünyayı bir açık hava yetimhanesi yaptığını’’ söyledi.



Günde 10 bin Çocuk Yetim kalıyor

Her gün 10 bine yakın çocuk yetim kaldığını söyleyen Özkabakçı; ‘’ Bu, senede 3 milyonun üzerinde çocuğun yetim kalmasına tekabül etmektedir. Bu çocukların 2,1 milyonu sadece Afrika’da yetim kalmaktadır. Yetim çocukların yarısından fazlası sokaklarda herhangi bir aile ve kurum koruması olmaksızın yaşamaktadır. Sadece Irak’ta 5 milyon yetim çocuk bulunurken, Suriye’de dördüncü yılına giren savaş sonucunda 300 bin insan katledilmiş ve en az 600 bin çocuk yetim kalmıştır. Dünyanın “savaş oyununa” çocuklar da savaş ağaları tarafından itilmişler ve 300.000’den fazla çocuk daha oyun yaşlarında silahaltına alınmıştır’’ diye belirtti.

Özkabakçı yetim günü etkinliğini, bu organizasyona emeği geçen İHH gönüllülerine,bağışçılarına ve Çorum İHH Hanımlar Komisyonuna teşekkür ederek bitirdi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Muş’ta yetim 4 genç kıza çeyiz desteği
Muş’ta yetim 4 genç kıza çeyiz desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, her yıl düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri (YDG) etkinlikleri kapsamında yurt içinde ve yurt dışında yetimlere ve ailelerine yönelik çeşitli programlar, gelir desteği amaçlayan projeler ve yardım faaliyetleri düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak, Muş İHH tarafından ekonomik imkânları kısıtlı yetim 4 genç kıza çeyiz desteği sağlandı.
12.05.2023
Deprem bölgesinde milyonlarca kişiye destek
Deprem bölgesinde milyonlarca kişiye destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, deprem bölgelerinde yardım çalışmalarına devam ediyor. İHH, bugüne kadar 7 bin 341 arama kurtarma ve acil yardım görevlisi ile çalışmalarda bulundu ve depremden etkilenen milyonlarca kişiye destek oldu.
03.05.2023
İHH Somalili 38 bin 601 aileye un dağıttı
İHH Somalili 38 bin 601 aileye un dağıttı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2020 yılından bu yana kuraklığın yoğun bir şekilde devam ettiği Somali’de yardım çalışmalarına devam ediyor. İHH, çalışmaları kapsamında son olarak, ülkenin 10 şehrinde 38 bin 601 aileye 75’er kilo un dağıtımında bulundu. Dağıtımlardan yaklaşık 232 bin kişi faydalandı.
26.04.2023