İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Çorum İHH’dan Suriye’ye 15’inci yardım TIR’ı
Çorum İHH gönüllüleri Suriye savaşının başından beri mazlum Suriye halkına destek olmaya devam ediyor.
Türkiye 07.04.2014

Çorum İHH gönüllüler ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şubesi tarafından toplanan 100 tonluk gıda malzemesi, Mavi Marmara olayında hayatını kaybeden 4 kişinin adını taşıyan TIR’larla Suriye'ye uğurlandı.



İHH Çorum Gönüllüler Temsilcisi Selim Özkabakçı, Eşref Hoca Caddesi üzerindeki vakıf merkezi önünde düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, İHH olarak Çorum'dan bugüne kadar 15 insani yardım TIR’ı gönderdiklerini belirterek, yardımların, Suriye'nin iç bölgelerindeki mağdur halka ulaştırıldığını söyledi.

Çorum İHH olarak Suriye'deki iç savaşın başlamasından itibaren hayırsever Çorumluların yardımlarını Suriye’ye ulaştırdıklarını ifade eden Özkabakçı, şöyle konuştu:

"Bazen bizzat Suriye tarafına geçerek dağıtımlara refakat ediyoruz. Şu ana kadar Suriye'ye Çorum İHH olarak 11 insani yardım TIR’ı ulaştırdık, birazdan uğurlayacağımız 4 TIR’la bu sayı 15'e çıktı. Hedefimiz, içinde bulunduğumuz 2014 yılı içerisinde Mavi Marmara şehitleri adına Suriye’ye 9 insani yardım TIR’ı uğurlamak. Her yardım TIR’ı bir şehidimizin adını taşısın istiyoruz. Bugün de 4 yardım TIR’ını, Mavi Marmara'da şehit olan Furkan Doğan, Cevdet Kılıçlar, Necdet Yıldırım ve Fahri Yaldız yardım TIR’ı adıyla yola çıkarıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde de diğer Mavi Marmara şehitlerimizin adıyla Suriye'ye birer insani yardım TIR’ı çıkaracağız."

Yardımların, MÜSİAD Çorum Şubesi üyelerinin desteğiyle toplandığını dile getiren Özkabakçı, "Uğurlamakta olduğumuz yardımlar, Çorum MÜSİAD Şubesinde yaptığım Suriye dramını anlatan programın basına yansıması ile İsviçre’de çalışan MÜSİAD üyelerini harekete geçirmiş ve onların yaptıkları çalışma sonucu meydana gelmiştir. Bu güzel ve onurlu çalışmalarından dolayı herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.




Özkabakçı yardım TIR’larında 50 ton makarna ve 50 ton un bulunduğunu, insani yardım TIR’larının 2'sinin İHH Reyhanlı Ofisi aracılığı ile diğer 2'sinin de İHH Kilis Ofisi aracılığı ile Suriye’nin iç bölgelerine ulaştırılacağını söyledi.

Çorum İHH Gönüllüleri Ofisinin kısa bir süre sonra yeni yerinde hizmete açılacağı müjdesini de veren Özkabakçı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ofisimizi Mavi Marmara katliamının yıl dönümü 31 Mayıstan önce hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bay ve bayan gönüllülerimiz daha iyi ortamda daha verimli çalışmalarını burada yapacaklardır. Ofisimiz 500 m2 den oluşmaktadır, erkek gönüllülerimiz ve bayan gönüllülerimize ayrı çalışma ortamları hazırlıyoruz. Rahat ve huzurlu İHH’ya yakışır bir atmosfer oluşturmak istiyoruz. Ofisimizde yüz kişilik seminer salonumuz olacak, alanlarında uzman hocalarımız ve abilerimiz buradan sizlerle buluşacak. Ayrıca bu binada Mavi Marmara Şehidimiz Furkan Doğan adına bir okuma salonu açacağız.



Gençlerimizle Çorum Genç İHH gönüllülerini oluşturacağız, Masa tenisi, satranç gibi etkinliklerinde arasında olduğu okuma programları düzenleyeceğiz. Çorum Hitit Üniversitemizde ve Lisede okuyan gönüllü gençlerimize yönelik etkinlikler yapmayı planlıyoruz. İnşallah ilerleyen zaman içerisinde gönüllülerimizle birlikte daha güzel ve daha büyük çalışmalara imza atacağımızı düşünüyoruz. Buradan Çorum İHH Gönüllüleri’nin yeni ofisinin oluşmasına maddi, manevi katkı sağlayan ve destek olan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.”

Özkabakçı'nın konuşmasının ardından yardım malzemesi yüklü tırlar, dualar eşliğinde Suriye'ye uğurlandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024