İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Çorum İYD Ofisleri Açıldı
Çorum İnsani Yardım Derneği, Çorum İnsani Yardım Derneği Hanımlar Komisyonu ve İlim Kültür Eğitim Derneği’nin (İlke-Der) yeni ofisleri dualarla açıldı. Açılışın ardından Suriye için yardım tırıları da yola çıktı.
Türkiye 07.05.2015

Çorum İnsani Yardım Derneği, Çorum İnsani Yardım Derneği Hanımlar Komisyonu ve İlim Kültür Eğitim Derneği’nin (İlke-Der) yeni ofisleri dualarla açıldı. Açılışın ardından Suriye için yardım tırları da yola çıktı.

Açılışa İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Çorum MÜSİAD Şubesi yönetim kurulu üyeleri, Çorum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hayri Şamlı, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Eğitim Bir Sen Çorum Şube Başkanı Tahir Eşkil, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Başkanı Halil İbrahim Şimşek, Özgür-Der Çorum Şube Başkanı Bülent Gökgöz, Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şube Başkanı Bekir Uyanık, Çorim-Der Başkanı Ayhan Boyraz, Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı H. İbrahim Aşkın, İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Akıncılar Çorum Şube Başkanı Mustafa Çağdaş ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve davetliler katıldı.

Çorum’dan Suriye’ye yardım tırı

Kuran-ı Kerim tilaveti ve meali ile başlayan açılış programında Çorum İYD Başkanı Selim Özkabakçı, selamlama konuşmasında yaptıkları çalışmalar hakkında davetlilere bilgi verdi. Özkabakçı yaptığı konuşmada; “Yıllardır sizlerle birlikte birçok güzel hayrın altına imza attık. İlke-Der ve Çorum İHH bünyesindeki kardeşlerimizin emekleri ile bu günlere geldik. Şimdi artık daha güzel bir mekânımız oldu.

İnşallah bu mekânda daha büyük faaliyetler gerçekleştireceğiz. Daha fazla yetime ulaşacağız. Daha fazla kuyu açacağız. Daha fazla sığınmacıya kucak açacağız. Suriye’ye gidecek tırlarımızda 65 bin liralık 50 ton un, kıyafet, ayakkabı ve kuru gıda yüklü. Çorum İYH olarak Çorum’dan mazlum ve mağdur Suriye halkına 21. İnsani Yardım Tırı’mızı gönderiyoruz. Destek veren bütün kurumlara teşekkür ediyoruz.” dedi.

Özkabakçı’nın ardından kürsüye gelen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım bir selamlama konuşması yaptı. İslam coğrafyalarında katliamların arttığını, her tarafın kana bulandığını dile getiren Yıldırım; “Çocuklar ve kadınlar üzerinden kötü niyetliler çok büyük hesaplar yapıyor. İslam dünyasının içerisindeki işbirlikçiler üç günlük menfaat için emperyalist ve Siyonistlerle işbirliği yapıyor” dedi.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Artık iletişim ve ulaşım kolaylaştı. Bütün dünya komşu oldu. Eğer dünyanın bir ucundaki fakire yardım götürme imkanınız varken götürmediğiniz zaman, o parayı burada israf ettiğiniz zaman kurtulamayız. Mevki ve makam sahibi olanlar daha büyük sorumluluk altında. Her taraf uyuşturucu ve bonzai ile doldu. İslam dünyasında bilinçli yayılıyor. Yahudi gençlere uyuşturucu satılmazken, Arap geçlerin hepsine uyuşturucu veriliyor. Doğu Türkistan aynı durumda. İslam dünyasının neresinde genç varsa beyinleri çalışmasın, köle olsun, biz ona emperyalistler ve Siyonistler olarak iyice sömürelim diyorlar. Anne ve babalar çocuklarına sahip çıkmalı ve dua etmeli " diye konuştu.

Suriye'de yaşanan drama da dikkat çeken Yıldırım, "Şu anda Suriye'de 11 milyon insan göç ettirilmiş. 300 bin insan katledilmiş. Hapishanelerde 250 ila 300 bin insan olduğu tahmin ediliyor. 95 bin insan kayıp. Sırpların Bosna'da yaptığı kötülükleri üst üste koyun, ne yazık ki Esad'ın ve adamlarının oradaki kadınlara yaptıkları kötülüklerden daha az" ifadelerini kullandı.

İHH'ya sahip çıkılması için çağrıda bulunan Yıldırım; "Bize sahip çıkın. Biz sonuna kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Bizi daraltmaya ve küçültmeye çalışıyorlar. Ben şikâyeti halka yapıyorum. İsrail Dışişleri Bakanı diyor ki İHH bizim için büyük bir tehdittir. Büyük bir tehdidiz, tehdit olmaya da devam edeceğiz.

Sadece Siyonizm için değil, bütün zalimler için bu tehdit oluşumuz devam edecek. Suriye'ye de, Filistin'e de yardımlar götüreceğiz. Allah nasip ederse Siyonizmin yıkılıp Mescid-i Aksa'da özgürce namaz kılınmasını sağlayana kadar, nefesimizin sonuna kadar mücadele edeceğiz. Siyonizm bizimle uğraşırken yanımızda namaz kılanlar da bizimle uğraşıyor. Alnı secdeli olanlarda bizimle uğraşıyor. Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. Bizi rahat bırakın. Siyonizm önümüze çıkıyor, siz çıkmayın. Biz bütün mazlumların yanında olmak istiyoruz" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Hafız Yusuf Demirel’in yaptığı duanın ardından Suriye halkı için hazırlanan İnsani Yardım malzemesinden oluşan İnsani Yardım Tırları uğurlandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024