İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Çorum’da Diyanet personeline yetim sunumu
Çorum İnsani Yardım Derneği (Çorum İHH) tarafından Çorum Müftülüğü personeli ve imamlara “Yetim Sponsorluğu” sunumu yapıldı.
Türkiye 06.02.2015

Çorum İnsani Yardım Derneği (Çorum İHH) tarafından Çorum Müftülüğü personeli ve imamlara “Yetim Sponsorluğu” sunumu yapıldı.

İHH ve Diyanet işleri başkanlığı bünyesinde imzalanan protokol gereğince İHH’nın yetim sponsorluğu projesi, Çorum İHH Temsilciliğince Çorum Müftülüğü Toplantı Salonunda görevli imamlara tanıtıldı.

Program, Çorum Müftü yardımcısı Abdullah Pamuklu’nun yaptığı konuşma, Mustafa Karahan hocanın okuduğu Kuranı Kerim tilaveti ve Kuran Kurslarından Sorumlu Şube Müdürü Abdullah Salman’ın İHH ve Diyanet işleri başkanlığı arasında imzalanan ortak çalışma protokolünün içeriği hakkında bilgilendirme yapmasının ardından başladı.

İHH tanıtım ve “Her Kalbe Bir Yetim” sinevizyonu izlendikten sonra kürsüye gelen Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı, dünyada yetim gerçeğini ve İHH’nın yetim sponsorluğu projesini anlattı.

Özkabakçı, dünyada 400 milyondan fazla yetim bulunduğunu ve bu yavruların her türlü tehlikeye açık durumda olduğunu, organ mafyalarının, fuhuş sektörünün ve misyonerlerin insafına terkedilemeyeceğini ayıca yetimlerin bizlere Allah’ın emanetleri olduğunu ve onlara sahip çıkmak zorunda olduğumuzun altını çizdi.

İHH’nın yetim sponsorluk projesi camilerimizin ve kuran kurslarımızın sahip çıkmasıyla daha da güçleneceğini ifade eden Özkabakçı, Çorum halkının da kendi çevrelerinde bulunan yetimlerini Çorum İHH’ya bildirdikleri takdirde onları da yetim sponsorluk havuzuna dahil ettiklerini, Çorum’da bulunan yetimlere de sahip çıktıklarını söyledi.

Çorum Müftülüğüne ve katılan tüm görevlilere teşekkür eden Özkabakçı, özellikle Diyanet camiasından bu konularda daha fazla destek beklediklerini de dile getirdi.

Özkabakçı konuşmasının sonunda Suriye’de yaşanan insanlık dramına da dikkat çekerek çocukların soğuktan donarak ve açlıktan öldüklerini, kadınların yaşlıların sığınacak bir yerlerinin olmadığını bizlerden yardım beklediklerini ancak asıl sorunun Suriye tarafında yaşandığını oradaki kardeşlerimizin çevrelerinde yardım isteyeceği hiç kimselerinin olmadığını İHH olarak Suriye yardımlarının sürekli devam ettiğini her türlü yardıma ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Özkabakçı’nın sunumundan sonra kürsüye gelen Çorum Müftüsü Mehmet Aşık ise İHH’nın Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde bu güzel projede birlikte hareket etmekten mutlu olduklarını dile getirdi. Müftü Aşık, toplantıya katılan imamlara kendisinin de İHH’nın yetim projesi kapsamında üç yetim yavruya sponsor olduğunu ve İHH’nın yetim projesine sahip çıkarak, ellerinden gelenin en fazlasını yapmalarını, Türkiye genelinde İHH’nın yetim Projesi kapsamında en fazla yetimi olan iller arasında olmasını istediklerini ve camia olarak hayırda yarışmalarını istedi.

Müftü Aşık Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı’ya yapmış olduğu çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022