İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Çorum’daki STK’lar Gazze için bir araya geldi
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın deniz yolu ile Gazze’ye yapacağı yardım organizasyonuna destek olmak için, Çorum’da bulunan bazı sivil toplum kuruluşları bir toplantı düzenledi.
Türkiye 30.03.2010

Çorum’da bulunan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bir araya gelerek Gazze için yapılması gerekenleri konuştu. İlke-Der’in dernek salonunda düzenlenen toplantıya İlke-Der, Özgür-Der Çorum şubesi, İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi, AGD Çorum şubesi, Müşfik Derneği, İhsan Derneği, Çorum EHL-İ BEYT Vakfı, Şuurlu Öğretmenler Derneği temsilcileri katıldı.

Toplantıda İHH’nın Çorumdaki çalışmalarını organize eden Selim Özkabakçı bir konuşma yaptı. Özkabakçı konuşmasında Gazze’ye yardım götürecek gemilerin mahiyeti ve Gazze’de yaşanan son durum hakkında katılımcılara bilgi verdi.

[video-41]

Toplantıya katılan STK temsilcilerinden destek isteyen Özkabakçı, şunları söyledi: “İHH’nın koordinasyonunda, dünyanın dört bir yanından gönüllülerin yürüttüğü yoğun çalışmalarla uluslararası bir dayanışma hareketi başlatılıyor. Sloganımız: Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım.  On gemi ile yola çıkması hedeflenen yardım filosu, tüm dünyadaki hayırseverlerin katkıları ile Mayıs ayı içerisinde Gazze’ye yardım götürecek. İlaç, gıda ve inşaat malzemelerinden oluşan tonlarca insani yardım malzemesi bölge halkına ulaştırılacak. İstiyoruz ki bizler de Çorum halkı olarak bu çorbada tuzumuz olsun. Elimizden gelen desteği en üst seviyede yapalım.”

Gerçekleştirilen toplantıda bütün STK temsilcileri İHH’ya çalışmalarında sonuna kadar destek sözü verdi. Ayrıca Gazze’ye düzenlenecek yardım filosu için ortak hareket edilecek çalışmalar belirlendi. Bu çalışmalar; kermes düzenlemek, resim resmi sergisi açmak ve kurumların kendi arasında maddi destek toplaması şeklinde olacak. Ayrıca alınan kararlar doğrultusunda bu süreçte bütün STK’lar ortak hareket edecekler.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022