İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Sponsor Aile Sistemi’nde “sponsorluk bedeli” değişti
1992 yılından bu yana savaş, işgal ve doğal afet bölgelerinde gerçekleştirdiği yetim çalışmalarına 2007’de Sponsor Aile Sistemi’ni ekleyen İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye’de ve dünyada yardıma muhtaç
01.12.2011

İHH kuruluşundan itibaren yetim çalışmalarını eğitim, sağlık, barınma vb. sosyal yardım projeleriyle dönemsel yardımlar ve düzenli yardımlar olmak üzere iki ayrı kategoride sürdürüyor. 2007 yılından itibaren geliştirdiği Sponsor Aile Sistemi çerçevesinde ise Türkiye ile birlikte dünyadaki 35 ülke ve bölgede 22 bin 505 yetimi düzenli yardımlarla destekliyor.

Bu sistem sayesinde yetim çocuklarla onları desteklemek isteyen gönüllü aileler arasında köprü olan İHH, bugünün ekonomik şartları nedeniyle sponsorluk bedelini değiştirmek durumunda kaldı. 4 yıldır herhangi bir değişikliğe uğramadan uygulanan sponsorluk bedeli, yetim çocuklara giden yardımların döviz bazında düşmemesi için Amerika ve Avrupa’da yaşanan ekonomik kriz ve dövizdeki dalgalanmaları göz önünde bulundurularak değiştirildi. 

1 Ocak 2012’den itibaren yürürlüğe girecek yeni uygulamaya göre, bir yetimin aylık barınma, beslenme, sağlık ve eğitim masraflarını katkı sağlayan sponsorluk bedeli 90TL olacaktır.

Yetim Sponsorluk Formunu doldurmak için TIKLAYINIZ

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de iç savaşın yıkıcı etkileri nedeniyle uzuvlarını kaybeden savaş mağduru engellilere yönelik insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vakıf, yürütülen son projeyle Suriye’nin Şam, Halep, Hama, Humus ve İdlib bölgelerinde zor şartlarda yaşayan toplam 228 engelli bireye elektrikli tekerlekli sandalye ulaştırdı.
27.05.2026