İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Kırım Müslümanlarının yüzünü güldürdük
Ramazanın rahmet ve bereketi hayırsever halkımızın destekleriyle Kırım’da da yaşandı. Vakfımız, Kırım’a yardım elini uzatarak yoksul Müslümanlara gıda, yetim çocuklara giysi yardımında bulundu.
Kafkasya, Kırım 08.09.2008

İnsani Yardım Vakfı  (İHH), ramazanın rahmet ve bereketini Kırım’a da taşıdı. İHH ekiplerinin dağıttığı yardımlarla Kırımlı Müslümanların da yüzleri güldürüldü.

Ekiplerimiz Kırım’ın baskenti Akmescid ve çevresinde yaşayan ihtiyaç sahibi 800 aileye yağ, un, şeker ve bakliyat ürünlerinden oluşan gıda paketleri dağıttı. Gıda paketleri kapı kapı dolaşılarak iftardan önce, tek tek fakir Müslüman ailelere teslim edildi.

Tarihleri acı, gözyaşı, sürgün ve katliamlarla dolu Kırım Müslümanlarına yapılan yardım dağıtımı sırasında duygusal anlar yaşandı. Yardım alan yoksul ailelerinin gülen yüzleri, semaya açılan elleri, dudaklarından dökülen dualar eşine ender rastlanacak bir tabloyu yansıtıyordu.

İftara birkaç saat kala İHH ekibini karşısında gören Ayşe ninenin yaptığı dua cok anlamlıydı. Ayşe nine önce Fatiha ve İhlâs surelerini okudu, ellerini semaya açıp “Allah, Türkiyeli kardeşlerimizden razı olsun. Rabbim onlara sıkıntı göstermesin” dedi. Sonra da, “Allah Özbekistan’da yaşayan kardeşlerimizin geri dönmesini nasip etsin” şeklinde dua etti.

İHH, Kırım Tatarları çocuklarının eğitim gördüğü İsmail Gaspıralı Mektebi’nde okuyan 1500 çocuğa kırtasiye malzemesi dağıttı. 150 yetim çocuğa da bayram harçlığı ve bayramlık elbise verildi.

Vakfımızın Kırımlı Müslümanlara yönelik yardımları bundan sonra da devam edecek.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan 4 ailenin evine tadilat desteği
İHH’dan 4 ailenin evine tadilat desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, Siirt’te ihtiyaç sahibi 3, Eskişehir’de ise 1 ailenin evinde tadilat çalışması yaptı. Yenilenen evler, ailelere teslim edildi.
04.07.2025
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH, Batı Afrika ülkesi Mali’de inşa ettiği 2 caminin açılışını yaptı. Vakıf ayrıca, 1 su kuyusunu da hizmete açtı.
22.05.2025
İHH yetimler için fidan dikti
İHH yetimler için fidan dikti
İHH, başlattığı "Her Yetime Bir Fidan" projesiyle, destekte bulunduğu her yetim için bir fidan dikiyor. Projenin ilk etabında birçok ilde yetim sponsorları adına fidan dikildi.
16.05.2025