İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kırım Müslümanlarının yüzünü güldürdük
Ramazanın rahmet ve bereketi hayırsever halkımızın destekleriyle Kırım’da da yaşandı. Vakfımız, Kırım’a yardım elini uzatarak yoksul Müslümanlara gıda, yetim çocuklara giysi yardımında bulundu.
Kafkasya, Kırım 08.09.2008

İnsani Yardım Vakfı  (İHH), ramazanın rahmet ve bereketini Kırım’a da taşıdı. İHH ekiplerinin dağıttığı yardımlarla Kırımlı Müslümanların da yüzleri güldürüldü.

Ekiplerimiz Kırım’ın baskenti Akmescid ve çevresinde yaşayan ihtiyaç sahibi 800 aileye yağ, un, şeker ve bakliyat ürünlerinden oluşan gıda paketleri dağıttı. Gıda paketleri kapı kapı dolaşılarak iftardan önce, tek tek fakir Müslüman ailelere teslim edildi.

Tarihleri acı, gözyaşı, sürgün ve katliamlarla dolu Kırım Müslümanlarına yapılan yardım dağıtımı sırasında duygusal anlar yaşandı. Yardım alan yoksul ailelerinin gülen yüzleri, semaya açılan elleri, dudaklarından dökülen dualar eşine ender rastlanacak bir tabloyu yansıtıyordu.

İftara birkaç saat kala İHH ekibini karşısında gören Ayşe ninenin yaptığı dua cok anlamlıydı. Ayşe nine önce Fatiha ve İhlâs surelerini okudu, ellerini semaya açıp “Allah, Türkiyeli kardeşlerimizden razı olsun. Rabbim onlara sıkıntı göstermesin” dedi. Sonra da, “Allah Özbekistan’da yaşayan kardeşlerimizin geri dönmesini nasip etsin” şeklinde dua etti.

İHH, Kırım Tatarları çocuklarının eğitim gördüğü İsmail Gaspıralı Mektebi’nde okuyan 1500 çocuğa kırtasiye malzemesi dağıttı. 150 yetim çocuğa da bayram harçlığı ve bayramlık elbise verildi.

Vakfımızın Kırımlı Müslümanlara yönelik yardımları bundan sonra da devam edecek.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024