İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Darfur’da yetimlere yönelik çeşitli projeler
Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Güney Darfur Eyaleti’nin Niyala Bölgesine giden İHH ekibi, burada yetim ailelere yönelik gıda malzemesi, süt keçisi, Kuran-I Kerim dağıtımı, adak ve akika kesimi gerçekleştirdi.
Sudan 26.05.2016

Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Güney Darfur Eyaleti’nin Niyala Bölgesine giden İHH ekibi, burada yetim ailelere yönelik gıda malzemesi, süt keçisi, Kuran-I Kerim dağıtımı, adak ve akika kesimi gerçekleştirdi. 

Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Güney Darfur Eyaleti'nin Niyala Bölgesinde çeşitli projeler hayata geçirildi.

Bölgeye giden İHH ekibi ilk olarak yetim ailelere gıda malzemesi dağıttı. Dağıtım öncesi Yetim Dayanışma programıyapıldı. Programa Darfur bölgesinden çeşitli devlet kurumlarından yetkililer ve yerel STK’lardan temsilciler katıldı.

Güney Darfur Eyaletinin Sosyal İşler ve Kadın ve Çocuk Bakanlığı Ofisi Genel Müdürü İsa Muhammed Abdullah burada yaptığı konuşmada İHH’nın bölgede yaptığı çalışmalara değinerek Türk halkına ve İHH ailesine teşekkür etti. İsa Muhammed Darfur ehlinin Osmanlı’nın zor zamanlarında Ali Dinar önderliğinde Türklerin yanında durduğunu hatırlatarak bu zor zamanda da Türk halkının da Darfur halkının yanında durmasını istedi. Şu an Darfur’un barışın eşiğinde olduğunu ve yaşanan insani krizden çıkmak üzere olduğunu belirten İsa Muhammed, bu sebeple İHH’nın yapmış olduğu kalkınma çalışmalarının artırmasını talep etti. İHH’nın yetim çalışmalarına da değinen İsa Muhammed, İHH’nın Darfur’da 4 bin yetime sponsor olduğunu ve bu sayının artmasını istediğini dile getirerek“Bu desteklediğiniz yetimlerin kimisi ileride öğretmen, doktor, mühendis ve çeşitli meslek sahibi olarak Darfur ve Sudan’ın kalkınmasına katkıda bulunacaklar” dedi.

Programın ardından yetim ailelere 400 adet kumanya paketi, yetimlere de çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Adak akika kesim ve dağıtım

Daha sonra yetim ailelere dağıtılmak üzere adak ve akika kesimi yapıldı. Bunlar Niyala’nın çeşitli bölgelerindeki 250 yetim aileye dağıtıldı.

Kuran dağıtımı

Ayrıca Niyala’nın çeşitli bölgelerindeki 13 eğitim merkezinde eğitim gören 1000 yetim çocuğaKuran dağıtımı gerçekleştirildi.

Kalkınma projesi

Kalkınma projeleri kapsamında da 20 aileye 3’er süt keçisi olmak üzere 60 adet süt keçisi dağıtımı gerçekleştirildi.

Yetim evi ziyareti

İHH’nın sponsor olduğu 4 aile evinde ziyaret edilirken, ailelerin evlerinde gözlem yapılarak ihtiyaçları tespit edildi.

Bakanlık ve resmi kurum ziyaretleri

İHH ekibi programın son gününde Güney Darfur eyaletinin Sosyal İşler ve Kadın ve Çocuk Bakanı Ayşe Musa El-Sharif ziyaret etti. Bu ziyarette İHH’nın bölgede ve dünya genelinde yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verildi. Bakan Ayşe Musa El-Sharif de İHH’nın bölgede yapmış olduğu çalışmaları takip ettiklerini ve yapılan faaliyetlerdendolayı teşekkür etti.Daha sonra Sosyal İşler ve Kadın ve Çocuk Bakanlığı Ofisi Genel Müdürü İsa Muhammed ile bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede bölgedeki insani kriz hakkında bilgi veren İsa Muhammed ile bu yönde ne gibi çalışmaların yapılması üzerine istişare yapıldı.

Şuan itibari ile ülkede meydana gelen karışıklardan ve savaştan etkilenen kişilerin 632 bine ulaştığını bildiren bölgedeki yetkili merciler, yerinden edilen göçmenlerin terk ettikleri topraklara geri dönmeleri için gerekli çalışmaların yapıldığını bu yapılan çalışmalara gerek İHH olsun gerek Türk halkından destek istedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024