İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Komisyonu tarafından Haziran 1948’de hazırlanan ve 10 Aralık 1948’de BM Genel Kurulu’nun Paris’te yapılan oturumunda kabul ed
10.12.2012

Bildiri 48 ülkenin oyuyla kabul edilmiştir. SSCB, Ukrayna, Belarus, Yugoslavya, Polonya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Çekoslovakya ve Suudi Arabistan red oyu kullanmıştır. Temel hak ve özgürlükler alanındaki belgelerin anayasası olarak nitelendirilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin imzalandığı 10 Aralık günü, bu tarihten itibaren Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Bu yılki İnsan Hakları Günü teması “bireylerin kamu hayatına dâhil olma hakkı” olarak belirlenmiştir.

İHH İnsani Yardım Vakfı kurulduğu günden bu yana bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere çalışmaktadır. Temel hak ve hürriyetlerin hiçbir ayrım gözetilmeksizin her birey ve toplum için savunulması prensibi İHH’nın insaniyetperverlik anlayışının ve yardım misyonunun vazgeçilmez unsuru olmuştur.

İHH dünyanın farklı bölgelerindeki insan hakları temelli sorunların gündeme getirilmesi, sosyal adaletin sağlanmasına destek olma noktasında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve insan hakları ihlallerinde önleyici rol oynanması gibi amaçlarla bilinçlendirme çalışmaları yürütmektedir. İHH bu çerçevede panel, sempozyum ve uluslararası konferanslar düzenlemek, raporlar hazırlamak, süreli yayınlar ve internet aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirmek, kitaplar yayınlamak, miting ve basın açıklamaları yapmak gibi faaliyetler gerçekleştirmektedir.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024