İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Denizli’den gemi çalışmasına destek
Gazze’ye gönderilecek gemi çalışmasını tanıtmak için Denizliye gelen İHH Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, Memur-Sen il binasında hayırseverlerle bir araya gelerek, vakfın çalışmalarıyla ilgili bilgil
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 23.03.2010

Gazze halkına 2006 yılından beri uygulanan ambargonun anlamsız hale getirilmesi için gemilerle gideceklerini ifade eden İHH Yönetim Kurulu Üyesi Sarıkurt, binlerce ton yardım götüreceklerini belirtti. Filistin halkına uygulanan ambargoyu delmek için birçok girişim olduğunu vurgulayan Sarıkurt, "Bu girişimler karayoluyla oldu, tüneller açılarak oldu, denizyoluyla oldu. En sonuncusu da bu yılın başında en büyük karayolu konvoyuyla olmuştu. Son konvoy, çok zor şartlarda da olsa Gazze'ye ulaştı. Karayoluyla götürdüğümüz yardımlarla birlikte onları taşıyan araçları da Filistin'e bıraktık.

Türkiye'den de bölgeye giden 70'e yakın araç orada kaldı. Dört yıllık ambargo sürecinde Filistin halkının durumu, dışarıdan yapılan yardımlara rağmen düzelmiyor. Üstelik yardımlar katlanarak artmasına rağmen durum kötüye gidiyor." dedi.

Filistin'in gaspedilmiş haklarını yeniden kazanması gerektiğine de değinen Ahmet Sarıkurt, "Gazze'ye acımasız ve yasadışı bir ambargo uygulanıyor. Bunun bir şekilde mahkûm edilmesi gerekiyor. Bu ambargonun tanınmadığının bütün dünyaya ilan edilmesi gerekiyor. Bu amaçla Gazze'ye tüm yolları deneyerek ulaştık ve ulaşmaya devam ediyoruz. Karayoluyla giden son konvoydan sonra özellikle Mısır'ın tutumunun sertleştirmesi, bizi yeni bir yönteme itti." şeklinde konuştu.

Gazze'nin denize kıyısı olan bir şehir olduğunu, kendilerinin de denizyolunu kullanarak tekrar Filistin'e ulaşacaklarını belirten Sarıkurt, "İHH olarak gemi hazırlığına giriştik. Bu çerçevede halkımızın desteğiyle 10 tane yük gemisi almaya çalışıyoruz. Bu gemilerle yine hayırseverlerimizin desteğiyle ilaç, gıda ve inşaat malzemelerinden oluşan 10 bin ton malzeme götüreceğiz. Gazze'de küçük bir liman var. İsrail, son beş altı yıldır burayı Filistinlilere kullandırmıyor. Geçen yılki İsrail saldırısında bu liman da büyük zarar gördü. Şimdi biz tamir ve tadilat ediyoruz. Büyük gemilerin de yanaşabileceği bir liman haline getiriyoruz. Çalışmaları, İHH Gazze Ofisi yürütüyor." dedi.

Filistin'de savaş sebebiyle 4 binden fazla evin yıkıldığını, enkazlarının hâlâ durduğunu ve kaldırılması gerektiğini anlatan Sarıkurt, şunları kaydetti: "Bu sebepten gemilerimizle ağırlıklı malzeme olarak çimento ve demir gidecek. Aynı zamanda bir süt ve yoğurt işleme fabrikası götürmeyi düşünüyoruz. Sakatlara elektrikli araba gidecek. Yine orada olmayan veya pahalı olan tıbbi cihazlar götürülecek. Kısacası Gazze'nin yeniden imarı ve üretimi için gerekli malzemeler olacak."

Sarıkurt’u ilgiyle dinleyen katılımcılar çalışmaya destek olmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdiler.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024