İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan cami açılışı
İHH, Somali’nin başkenti Mogadişu’da yeni bir caminin açılışını gerçekleştirdi. 450 kişi kapasiteli caminin açılışını Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yaptı.
Afrika, Somali 09.03.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı yaklaşık 10 yıldır Somali’nin bütün bölgelerinde yardım ve kalkınmaya destek amaçlı çalışmalar yürütüyor. Geçtiğimiz yaz aylarında başlayan ve yüz binlerce kişiyi etkileyen kuraklık sonrasında ise çalışmalarına hız veren İHH, Somali’nin bütün bölgelerinde gıda dağıtımından, su kuyusu açmaya, sağlık çalışmalarından insanlara iş imkanı sağlamaya kadar bir çok projeyi hayata geçiriyor.

Bölgedeki insanların ihtiyaçlarını karşılamak için projeler üreten, halka iş imkanları sağlayan İHH İnsani Yardım Vakfı halkın toplu ibadet edebilmesi için yoksul mahallelerde camiler de açıyor.

Son olarak, başkent Mogadişu’nun Cezire bölgesinde yeni bir caminin açılışı gerçekleştirildi. Rajo mahallesinde yapılan caminin açılışını Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ gerçekleştirdi.

Açılışa Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yanı sıra, Türkiye’nin Somali Büyükelçisi Kani Korun, İHH Başkan Yardımcısı Murat Kavakdan, TİKA Başkanı Serdar Çam, THY, Kızılay ve Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri ile Somalili yetkililer katıldı.

450 kişilik Yakup Asipi camisinin açılışını yapan Bozdağ, İHH yetkililerinden vakfın bölgede devam eden çalışmaları hakkında detaylı bilgi alırken bugüne kadar yapılan tüm çalışmalar için teşekkür etti. Cami açılışı sırasında kısa bir konuşma yapan Bekir Bozdağ, İHH tarafından bölgeye çok büyük bir yetimhane yapıldığını anlatırken bu yetimhanenin temelinin de bizzat kendisi tarafından atıldığını söyledi.

Cami açılışı için gerçekleştirilen programa katılan ve yaklaşık 10 yıldır bakımları İHH tarafından sağlanan yetimlerle de sohbet eden Bozdağ, programın sonunda İHH tarafından Somali’nin Kuzey Shabella’daki Jamao köyünde yaptırılan evlerin anahtar teslimlerini gerçekleştirdi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Bisiklet Bir Tebessüm Projesi” kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi 1000 çocuğa bisiklet hediye etti.
16.09.2025
Üsküdar’da 50’yi aşkın esnaf Cuma günkü gelirini Gazze'ye bağışlayacak
Üsküdar’da 50’yi aşkın esnaf Cuma günkü gelirini Gazze'ye bağışlayacak
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının organizesinde Üsküdar'da 3 gün sürecek anlamlı bir etkinlik düzenleniyor. Etkinliğin ilk gününde ilçede faaliyet gösteren 50’yi aşkın esnaf, bir günlük kazancını işgalci İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'ye bağışlayacak. Etkinliğin 2’nci ve 3’ncü gününde ise kurulacak hayır çarşısında elde edilecek gelirler Gazze’deki aşevlerine ulaştırılacak.
11.09.2025