İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Diriliş Buluşmaları’nın üçüncüsü Adana’da yapıldı
Kayseri ve Malatya’da geçtiğimiz aylarda yapılan programların ardından “Diriliş Buluşmaları” nın üçüncüsü Adana’da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Filistin-Gazze, Türkiye 15.12.2015

Kayseri ve Malatya’da geçtiğimiz aylarda yapılan programların ardından “Diriliş Buluşmaları” nın üçüncüsü Adana’da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Programı izlemek için www.dirilisbulusmalari.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın, Sahn-ı Seman İslami İlimler Eğitim ve Araştırma Merkezi, Sosyal Doku Vakfı, Siyer Vakfı, İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi işbirliğiyle düzenlenen "Diriliş Buluşmaları" konferanslarının üçüncüsü Adana Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın açılış konuşmasını yaptığı programda Nureddin Yıldız, Abdulmetin Balkanlıoğlu, İhsan Şenocak ve Muhammed Emin Yıldırım hocalar birer konuşma yaptılar. Diriliş Buluşmaları’nın Adana ayağında ana konu “Gençlik” oldu.

Geleceği gençler kuracak

İlginin yoğun olduğu program Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başladı. Konferansın açılış konuşmasını yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Yıldırım, Suriye ve Filistin'de yaşananlara dikkati çekerek, geleceği gençlerin kuracağını belirtti.

Bazı ülkelerin Suriye’de DAEŞ'i bahane ederek kadın ve çocukları hedef aldığını bildiren Yıldırım, şunları söyledi: "İsrail’i kurarken Filistin’i işgal ettiklerinde İsrail’in kurucusu David Ben-Gurion, 'Yaşlıları öldürürüz, gençler ise bu Filistin davasını unutur' demişti. Oysa gördüğünüz gibi gençler unutmadı. Onları tebrik ediyorum. Şu anda Şam’ın ve Filistin’in sadece erkekler değil, kadın savunucuları da artmıştır. Allah razı olsun. Onun için bu 'Diriliş Buluşmaları' çok önemli. Hep gençler, geleceği inşa edecek. Bir davanın gençliği varsa o dava geleceği şekillendirir."

Yıldırım, Suriye’nin semalarında 20'ye yakın ülkenin, bombalarını çocuk ve kadınların üzerine attığını dile getirerek, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Fırın önünde bekleyen anneleri bombalıyorlar. Amerika, Rusya, Esad rejimi ve bunun yanında Çin ile NATO bütün gücünü getirdi. Polonya, İngiltere, Almanya hepsi DAEŞ'i bahane ederek bölgede sivilleri ve gencecik masum çocukları şehit ediyorlar. Kadınların üzerine bomba yağdırıyorlar. Çocukları paramparça ediyorlar.

Gençler bu kötü dünyanın size ihtiyacı var. Çıkacaksınız ve yürekli bir şekilde, 'Biz yenilmedik ve asla yenilmeyiz. Dünya hayatını hiçbir meta karşılığında satın almayız. Biz sadece canımızı ve malımızı cennet karşılığı Allah’a satarız. Allah’tan başka da kimseden korkmayız. Ondan başkasından da yardım dilemeyiz' diyeceksiniz" dedi.

Muhammed Emin Yıldırım: İslam ümmeti ne zaman sırtını Medine'ye dayadıysa adamlığını ve izzetini kazandı.

Adnan Menderes Kapalı Spor salonunu dolduran Adanalılara hitaben konuşan Muhammed Emin Yıldırım, İslam Ümmeti ne zaman sırtını Medine'ye dayadıysa adamlığını ve izzetini kazandı, ne zaman sırtını çevirdiyse izzetini de adamlığını da kaybettiğini belirterek, “Ey benim bu çağdaki gencim, hiçbir şey yapamıyorsan evin de mi yok? O evde aç Kur'an oku, risalet iklimini taşı o eve. Nerede yaşarsan yaşa, Dar'ul Erkam bir ev ismi değil, bir mektep ismidir. O mektebi inşa etmek adına gayret göster. Kim dedi ki gençliğin yaşı var? Biz 93 yaşında Ebu Eyyub el-Ensari gibi bir delikanlı tanımışız! Zannetmeyin ki bu dava yaşa bakar! Aslanı gördüğünüzde onun cinsiyetini sorgular mısınız? Biz erkek de olsa dişi de olsa aslanlar yetiştirme peşinde olmalıyız” diye konuştu.

Yıldırım konuşmasının devamında; “Eğer LÂ dersen arkasından İLÂHE gelecek, çağın bütün putlarına LÂ diyeceksin. Ey bu çağda, Ebubekir'in koyduğu adımların üzerine adım koyacak genç; yükseliyor mu hanenden Kur'an sesi, yükseliyor mu hanenden mazlumlar için yakarışlar? Yükseliyorsa korkma! Aynen Sahabe gibi iki hayatımız var, korkmuyoruz! Ey bu çağın genci; Es'ad ibn-i Zürâre olmak ister misin? O halde sosyal medyada uykusuz kalmayacaksın, Es'ad'ın Medine'de yaptığı gibi evlere İslam'ı taşıyacaksın” dedi.

İhsan Şenocak: Gençler Allah’a tam olarak iman ettiklerinde her türlü zorluğun üzerinden gelirler.

İhsan Şenocak: “Bu gece Suriye'de, ekmek almak için evlerinden ayrılan ama kendilerini bekleyen çocuklarına geri dönemeyecek anneler olacak. Yine bu gece anneler evlerinden ayrıldığında keskin nişancıların kurşunlarıyla şehit olacaklar. Eğer yüreğimiz duyuyorsa Şam'dan, Halep'ten "Bize katından yardımcılar gönder" diyen kadınların feryatlarını işiteceksiniz. Göreceksiniz, Ben-i Nadr Medine'den nasıl sürgüne gönderildiyse Tel Aviv de Siyonistlerin öyle başına yıkılacak inşallah! Ey gençler, eğer Haydar gibi Allah’a tam olarak iman ederseniz Allah size her türlü zorluğun üzerinden gelmeyi nasip eder, Tel Aviv'i Siyonistlerin başlarına yıkmayı nasip eder. 3. Diriliş'i başlatmayı ve bu Diriliş'in öncüsü olmayı Allah bu ümmet-i İslâm'a nasip eylesin” dedi.

Nureddin Yıldız: Bu asırdaki nöbetimizi gençlere devrediyoruz

Nureddin Yıldız da, ağlamaya ve sızlanmaya vaktimiz yok. Bu asırdaki nöbetimizi genç kuşaklara teslim edeceğiz diyerek konuşmasına başladı. Gençler sabah namazında omuzlarını birleştirdiği için rahmet yağıyor diyen Yıldız şöyle konuştu; “ Genç kardeşlerim, bizler dağların dahi taşıyamadığını taşımak için varız! Bütün gençler! Ya Üsame (r.a) olacaksınız ya da sosyal medyada şeytan sizinle oynuyor olacak! Her birimiz oturmaya, düğüne değil; Allah'a gitmeye, bir başkasını kurtarmaya; bir duvar gibi kenetlenip Allah'ın rızasını kazanmaya adayız.”

Abdulmetin Balkanlıoğlu: Ölümden öteye Firdevs var, Me'va var, Adn var

Son olarak kürsüye çıkan Abdulmetin Balkanlıoğlu, bu milletin önünü tıkayan kayanın Allah'a hizmet etmekle aşılabileceğini belirterek şöyle devam etti; “Nasıl ki Kızıldeniz Firavun'a mezar olduysa Akdeniz de Siyonistlere mezar olacak. Sen eğer günah işliyorsan, sen Rusya'yı bombalamaya davet ettin demektir. Tek suçlusu sensin. Bugün İslâm'ı yaşamanıza, gayr-i meşrûya düşmenize Allah korkusundan başka engel yok. Ölümden öteye Firdevs var, Me'va var, Adn var. Ya Allah Bismillah!”

Adana halkının yoğun ilgi ve katılım gösterdiği Diriliş Buluşmaları gerçekleştirilen sohbetlerin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022