İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Diş hekimlerinden yetimlere destek
İstanbul’daki özel bir klinikte görevli diş hekimleri, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Yetim Sponsorluk Sistemi aracılığıyla 10 yetim çocuğu destekliyor.
04.03.2022

İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Sponsorluk Sistemi ile Türkiye dâhil 50 ülkede 126 binden fazla yetim çocuğu her ay düzenli olarak destekliyor. Bağışçıların yardımları sayesinde yürütülen projeye, İstanbul’da bulunan özel bir diş kliniği de “Güzel Şeylerin Parçası Olun” sloganı ile destek veriyor. Klinik; diş hekimleri, çalışanlar ve hastaların katkılarıyla 10 adet yetim sponsorluğuna başladı.

dis-hekimlerinden-yetimlere-destek6.jpeg

Telefonlar sarj oldukça yetimler destekleniyor

Klinikte ayrıca, geliri yine yetim çocuklar yararına kullanılmak üzere sarj otomatları kuruldu. Kliniğe gelen hastalar ve hasta yakınları, sarj otomatlarında telefonlarını 2 lira karşılığında sarj ediyor ve buradan sağlanan gelir de İHH aracılığıyla yetim çocuklara gönderiliyor.

dt.-ilhan-ocak.jpeg

10 yetim çocuğa sponsor oldular

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gül Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Başhekimi Dt. İlhan Ocak, “Güzel şeylerin parçası olun” sloganıyla yardım çalışması başlattıklarını belirtti. Ocak, “Polikliniğimizde uzun yıllardır bulunan İHH kumbaramızı her ay belirli günlerde Kartal Temsilciliğine götürerek bağışımızı yapıyorduk. Bu çalışmayı geliştirmek ve hastalarımızı da bu hayır çalışmasına katmak düşüncesiyle özel büyük bir kumbara yaptırdık.  Bismillah diyerek 10 yetim çocuğumuzun sponsorluğuna başladık” ifadelerini kullandı.  Kliniğe sarjmatikler de kurulduğunu aktaran İlhan Ocak, “Sarj edilmek üzere takılan her telefon için ödenen ücretler yetimler yararına kullanılıyor. Elhamdülillah ilgi görmeye başladı. Hastalarımızda da bu farkındalığın artmasını sağlamak amacıyla yetim yavrularımızın bilgilerini, fotoğraflarını da polikliniğimizin en görünür yerlerine astık” diye konuştu.

dis-hekimlerinden-yetimlere-destek2.jpg

Yetim çocuklara destek olmak için

İHH’nın Yetim Sponsorluk Sistemi aracılığıyla yetimlere destek olmak isteyen bağışçılar, aylık 150 lira karşılığında bir yetimin sponsoru olabiliyor. Ayrıca, YETIM yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL yardımda bulunulabiliyor. Daha yüksek tutarlarda bağış yapmak isteyenler ise, İHH’nın internet sitesi üzerinden ya da banka hesaplarına açıklama kısmına “YETIM” yazarak projeye destek olabiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024