İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Doğu Afrika Güncesi
Doğu Afrika’yı etkisi altına alan kuraklık Kenya, Somali, Etiyopya, Cibuti ve Uganda’da hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Özellikle Somali’de durum içler acısı. Ülkenin güney bölgelerinde yaşaya
Afrika, Cibuti, Etiyopya, Kenya, Somali, Uganda 05.08.2011

5 AĞUSTOS 2011

Somali’nin beklediği insanlık gemisi yola çıkıyor

21. yüzyılda, Doğu Afrika’da yaşanan açlık dramına Türkiye halkı sessiz kalmıyor. Başından bu yana bölgede bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, neredeyse 3 yıldır yağmurun düşmediği topraklara Türk halkının yardımlarını taşıdı. İHH İnsani Yardım Vakfı şimdi de Somali'ye gönderilmesi planlanan 3 bin tonluk yardım gemisini 15 Ağustos tarihine hazırlıyor.

Her gün yüzlerce çocuğun hayatını kaybettiği Somali, açlıkla girdiği savaşı kaybetmek üzere. Bölgede yaşananların gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal aldığı kaydediliyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, kuraklığın baş göstermesiyle birlikte bölgede 100 binden fazla insana yardım ulaştırdı. Yiyecek bulmak adına yollara düşen Somali halkının, Ramazan ayında beklediği büyük yardımlardan biri olan 3 bin tonluk yardım gemisi hazırlıklarını sürdürüyor.

devamı için tıklayınız

AFRİKA BOYNUZU’NA CAN SİMİDİ 

İHH İnsani Yardım Vakfı, Afrika Boynuzu diye isimlendirilen bölgede gün geçtikçe kötüye giden açlık felaketinin önüne geçmek için büyük bir proje başlattı. Vakfımız, Ramazan ayının başında gönderileceğini ilan ettiği acil yardım gemisine gerekli ihtiyaç malzemelerini önümüzdeki Çarşamba günü yüklemeye başlıyor. Gemiye yüklenecek 3 bin tonluk yardım malzemesinin Ağustos ayının 15’inde yola çıkması bekleniyor.

TÜRKİYE YARDIMLARINI BU GEMİYLE GÖNDERECEK

Ramazan ayı dolayısıyla başlatılan kampanyalarla dünyanın çeşitli bölgelerinden Doğu Afrika’ya yardım gönderilirken hala çocuk ölümlerinin önüne geçilemediği kaydediliyor. Bölgede çalışmalar yürüten İHH ekiplerinin verdiği bilgiye göre, gönderilen yardım malzemelerinin Somali halkını ayakta tutmaya yeterli olmadığı gibi yeni ve daha büyük yardımların yapılması gerekiyor. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, Somali’de yaşanan drama kayıtsız kalmayacak, Türkiye halkının yapacağı 3 bin ton büyüklüğündeki yardımları Afrika’ya ulaştıracağız. 

3 BİN TONLUK YARDIM İÇİN SEFERBERLİK

İHH İnsani Yardım Vakfı, Doğu Afrika’da ortaya çıkan açlık felaketinin önüne geçmek adına, mübarek Ramazan ayında tüm Türkiye’nin harekete geçmesi konusunda seferberlik ilan etti. Çarşamba günü gemiye yüklenmeye başlanacak olan malzemeler buğday, mısır, un, sıvı yağ, toz şeker, süt tozu, bebe bisküvisi, pirinç ve makarna gibi temel gıda maddelerinden; ilaç ve acil medikal malzemelerden oluşacak. Bağışçılarımızdan gelecek olan yardımlarla yola çıkacak gemimiz Somali halkının rahat nefes almasını sağlayacak.

HAYIRSEVERLER BAĞIŞLARINI VERGİDEN DÜŞEBİLECEK

Kurum ve işletmeler de gıda bankacılığı kapsamında bağış yapabilecek ve Somali’ye yapacakları yardımları gider olarak vergiden düşebilecekler. Sadece kampanyamıza yapacağınız yardımların İHH tarafından faturalandırılması bu kampanyaya katılmanız için yeterli olacak. Hayırseverler aynı zamanda vergi muafiyeti bulunan kurumumuza üzerinden Somali bağışlarını vergiden düşebilecekler.

Online Bağış için Tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız.

AFRIKA yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

3 AĞUSTOS 2011

Afrika Boynuzu’nda sürdürülebilir yaşam arayışı

Bir yol hikâyesi ile başlar mültecilik. Arkasında ne bıraktığına bakmadan, dönmemecesine kimi zaman, bilinmeyene yolculuktur... Mülteciler; dini, dili, ırkı, belli bir sosyal gruba mensubiyeti veya siyasi görüşü nedeniyle, yaşadığı yerde huzur, emniyet ve sükûnet bulamayan, çoğu zaman hayati tehlike ile karşı karşıya olan kişi veya kişilerdir.

Belki insanlık tarihi kadar eski olan savaş, işgal ve çatışmalar, siyasi problem ve istikrarsızlık süreçleri, insanların kitleler hâlinde yaşadıkları yerleri terk etmesine neden olmuştur. Örneğin, II. Dünya Savaşı sırasında Avrupa’da 40 milyon kişi yerinden edilmiştir. Dünyanın bazı bölgelerinde yaşanan savaş, işgal vb. süreçler, münferit mültecilik hareketlerine ek olarak, kitlesel göç hareketlerini de doğurmuştur. Bu makalede, 1991 yılından bu yana merkezî hükümetin bulunmadığı bir ülke olan Somali’de yaşanan mültecilik hareketlerine değinilecektir.

devamını okumak için tıklayınız

27 TEMMUZ 2011

Yaşanan sıkıntıların ardından bölgeye giden İHH ekipleri ilk etapta Kenya’da çalışmalar yürütürken daha sonra Somali’ye geçti. İHH Acil Yardım ekipleri başkent Mogadişu’da kampları gezerek kısa ve uzun vadede neler yapılabileceğini yerinde gördüler ve hızlı bir şekilde çalışmalara başladılar. Kenya’nın ardından Somali’de de çalışmaları organize eden İHH Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel yaşadıkları ve gördüklerinin yaşanabilecek daha büyük felaketlerin öncü hareketleri olduğunu anlattı. Dünyanın pek çok yerinde acil yardım çalışmalarına katıldığını ifade eden Güzel bugüne kadar hiç böyle bir trajedi ile karşılaşmadığını belirtti.

HAYATIM BOYUNCA GÖRDÜĞÜM EN ACI MANZARA

Mogadişu’da kurulan kampları ve kadın-çocuk hastanesini gezen Recep Güzel izlenimlerini şu şekilde anlattı : ‘‘ Kenya’da yaptığımız çalışmaların ardından Somali’nin başkenti Mogadişu’ya gelerek çalışmalara burada devam ediyoruz. Burası için insanlığın sonu diyebilirim. Dünyanın pek çok sıkıntılı bölgesinde acil yardım çalışmaları gerçekleştirdim ama hayatımda böyle bir manzara görmedim. Ülkenin güneyine güvenlik sebebiyle hiçbir yardım ulaşmadığı için oradaki halk başkent Mogadişu’ya doğru göç ediyor. Bu yol da yaklaşık 500 km. zaten kuraklık ve açlıktan bitap düşmüş insanlar bu durumda kilometrelerce yol yürüyorlar.’’

[video-181]

HER AİLEDEN EN AZ 1 KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR

Evlerini terk eden insanların yürüyüş sırasında da büyük sıkıntılar yaşadıklarını  ifade eden Güzel sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’ 500 km yol boyunca insanlar hayatlarını kaybediyor. Her aileden en az 1 kişi yol boyunca yaşamını yitiriyor. Kenya’nın aksine burada kamplar küçük küçük alanlardan oluşuyor. 150 – 200 aile bir kampta yaşıyor.’’

BİR ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNÜ BEKLEMEK NE ACI

Kuraklık ve açlığın her zaman olduğu gibi yine çocukları etkilediğini ifade eden Güzel, gezdiği kadın ve çocuk hastanesinde gördüklerini de şöyle anlattı: ‘’ Mogadişu’ya ulaşabilen insanlar bitkin düşüyorlar. Yeterli düzeyde beslenemedikleri içinse durumları ağırlaşıyor. Kadın ve çocuklar artık yürümeyi bırakın yere bile basamıyorlar. Çok acı bir benzetme olacak ama çocuklar adeta iskelet şeklindeler. İncelemede bulunduğumuz bir hastane de küçük bir çocuğun yüzü sineklerden görünmüyordu. Serum bağlanmıştı fakat çocuk gözleri sabit bir noktada tutamıyordu  Hayatım boyunca kendimi bu kadar çaresiz hissetmedim. Gözlerimin önünde bir çocuk yavaş yavaş ölüme gidiyor ve bense hiçbir şey yapamıyorum.’’

devamı için tıklayınız

SALGIN HASTALIKLAR YAYILMAYA BAŞLADI

Recep Güzel kamplarda enfeksiyon hastalıklarının da hızla yayılmaya başladığını belirtirken sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’ İnsanlar zaten yokluk ile savaşırken bir de bu kriz ortaya çıkınca hayat onlar için daha zor bir hal almış. Kamplarda yeterli malzeme yok. Hastalıklar hızla yayılıyor. Çok acı bir durum ama insanlar kamplarda resmen ölümü bekliyor. Ziyaret etiğimiz ve sadece 100 ailenin yaşadığı bir kampta birkaç saat içinde 8 çocuk hayatını kaybetti. Ülkede otorite olmadığı için hiçbir şeyin resmi rakamı yok. Kamplarda kaç kişi yaşıyor, kaç kişi hayatını kaybetti tam bilinmiyor. Her şey tahmini olarak biliniyor.’’

İHH 45 BİN İNSANA YARDIM ULAŞTIRDI

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Somali kamplarında ilk etapta 45 bin kişiye gıda malzemesi dağıttıklarını söyleyen Güzel, dağıtılan yardımların Ramazan boyunca kendilerine yetebilecek miktarda olduğunu belirtti. Güzel, İHH’nın çalışmalara devam edeceğini sözlerine ekledi.

Online Bağış için Tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız.

AFRIKA yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.


23 TEMMUZ 2011

Doğu Afrika’da insanlık dramı yaşanıyor

Somali’de yaşanan kuraklıktan kaçarak Kenya’daki kamplara sığınan insanlar tam bir dram yaşıyor. 3 senedir tek damla yağmur yağmamış bölgelerden kaçarak 50 derece sıcakta 400 km yol yürüyen halk, sığındıkları kamplarda hayata tutunmaya çalışıyorlar. Yürüyüş esnasında bir çok kişi hayatını kaybederken kamplara ulaşabilenler de yorgunluk, sıcak ve açlık ile boğuşuyor.

devamı için tıklayınız

Doğu Afrika ülkelerinde etkisini gösteren kuraklık korkutucu boyutlara ulaştı. Kuraklığın 11 milyon 500 bin kişiyi etkilediği ifade ediliyor. İnsanlar kuraklık ve tetiklediği açlık yüzünden ülkelerini terk etmek zorunda kalıyorlar. Kuraklıktan en fazla etkilenen ülkelerin başında gelen Somali’de halk evlerini terk ederek başta Kenya ve Etiyopya olmak üzere komşu ülkelere sığınıyor. Kenya’nın Dadaab kampına şu ana kadar yaklaşık 480 bin kişi sığınmış durumda. Doğu Afrika’da yaşanan kuraklığın ardından İHH ekipleri acil bir şekilde harekete geçti. Öncelikli olarak 4 kişilik acil yardım ekibi Kenya’ya ulaştı. Dadaab kampına giden İHH ekipleri kampta yardım çalışmalarını başlattı.

90 BİN KİŞİLİK KAMPA 480 BİN KİŞİ SIĞINDI

Bölgede çalışmalar yürüten İHH Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel kamplarda tam anlamıyla bir dram yaşandığını dile getirdi. İnsanların kuraklıktan kaçarak kamplara sığındığını belirten Güzel ancak kamplardaki alt yapı yetersizliğinden ötürü insanların hala büyük risk altında olduğunu aktardı. Dadaab kampının normal şartlarda 90 bin kişi kapasiteli bir kamp olduğunu da söyleyen Güzel, ancak kampa 480 bin kişinin yerleştiğini ve bu sayının her geçen gün arttığını aktardı. Recep Güzel, Dadaab kampının çok geniş bir arazi üzerine kurulu olduğunu da ifade ederken insanların barınma ihtiyaçlarını gidermek için karton ve otları kullandığını sözlerine ekledi.

400 KM YÜRÜYEREK KAMPLARA ULAŞTILAR 

Kampı gezerken tam anlamıyla bir insanlık dramı ile karşılaştığını belirten Recep Güzel izlenimlerini şu şekilde anlattı: ‘’ İHH ekibi olarak yaşanan kuraklığın ardından hemen bölgeye gelerek çalışmalara başladık. Önceliğimiz Kenya’da bulunan Dadaab kampı oldu. Şu an kampta bir insanlık dramı yaşanıyor. Somali’de etkili olan kuraklıktan kaçmak isteyen insanlar 400 km;lik yolu bu sıcakta yürüyerek Kenya Dadaab kampına gelmişler.’’

İNSANLAR YOLLARDA HAYATLARINI KAYBEDİYOR

Somali’den kaçarak Kenya’ya sığınmaya çalışan insanların daha yollardayken hayatını kaybettiğini ifade eden Güzel sözlerine şu şekilde devam etti: ‘Kenya’ya kaçış yolculuğu bazıları için ölüm yolculuğu olmuş. Ailelerde ortalama 4 çocuk var bu durumda, sıcakta yapılan yolculuğun sıkıntıları daha da artmış. Yollarda hayatını kaybedenler olmuş.’’

3 SENEDİR TEK DAMLA YAĞMUR YAĞMAMIŞ

480 bin kişinin yerleştirildiği Dadaab kampında hiçbir alt yapının olmaması sebebiyle büyük sıkıntılar yaşandığını söyleyen Güzel şunları aktardı: ‘’ Somali’nin bazı bölgelerine son 3 senedir tek damla yağmur yağmamış. Evlerini terk ederek buraya gelen insanlar burada büyük sorunlar ile mücadele ediyor. Kampta hiçbir alt yapı yok. İnsanlar kartonların üzerinde yatıyor. Sıcakta yapılan uzun yolculuk özellikle kadın ve çocukları etkilemiş durumda. Bitkin düşmüşler yerlerinden bile kımıldayamıyorlar. İHH olarak önceliği kadın ve çocuklara verdik. Kampta 3 bin koli süt, 2 bin 500 koli kalorili büsküvi ve su ile karıştırılan mısır unu dağıtımı yaptık.’’

İHH’DAN KENYA’DA KOORDİNASYON MERKEZİ

İHH’nın kamp bölgesinde koordinasyon merkezi kurması için işlemlere başladıklarını da söyleyen Güzel, kamplarda kalan insanların ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalara yoğun bir şekilde devam edeceklerini belirtti. Güzel, İHH’nın ikinci bir ekibini Kenya’ya gönderdiğini kendilerinin ise Somali’ye geçerek orada çalışmalara yürüteceklerini dile getirerek şunları söyledi: ‘’ Yeni ekibimizin bize katılması sonrasında biz kuraklığın en fazla etkili olduğu Somali’ye geçeceğiz. Oradaki arkadaşlarımızın bizlere anlattığı kadarıyla orda durum buradan çok daha kötü. Cesetlerin yol kenarlarında olduğu söyleniyor. Somali ve Kenya’daki çalışmalarımıza eş zamanlı olarak devam edeceğiz. Halkımızdan isteğimiz yaklaşan mübarek Ramazan ayı öncesinde bu insanları yalnız bırakmasınlar.’

Online Bağış için Tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız.

22 TEMMUZ 2011

Somali’de kuraklık bir insani felakete dönüşüyor

Kuraklığın had safhaya ulaştığı Somali’de, insanlar yaşam mücadelesi veriyor. Kuraklık nedeniyle yerleşim birimlerini bırakarak göç etmek zorunda kalan Somali halkı, son dönemin en büyük felaketlerinden biri olan açlıkla pençeleşiyor. İHH’nın bölgedeki partner kuruluşu ZamZam Foundation ve İslam Konferansı Teşkilatı tüm dünyaya yardım çağrısında bulundu.

devamı için tıklayınız

Yıllardır süren iç savaş sonucu neredeyse evlerin büyük çoğunluğunun yıkıldığı başkent Mogadişu’ya mülteci akını yaşanıyor. Hükümet her gün 1.500 kişinin daha kente geldiğini; ancak ellerinde onlara verecek yardım olmadığını belirtiyor. Bazı mülteci grupları devlet binalarının yıkıntılarına sığınırken, kent sakinleri imkânları doğrultusunda evlerini sığınmacılara açmaya çalışıyor. Yardım kuruluşları ve İslam Konferansı Teşkilatı bölgede son 60 yılın en ciddi kuraklığının yaşanması nedeniyle acil yardım çağrısında bulundu.

Yaşanan kuraklık neticesinde Somali’de binlerce hayvan telef olurken, temiz içme suyu neredeyse tükenme noktasına geldi. Bölgedeki kuraklık nedeniyle evlerini terk eden insanlar sınır bölgelerine kaçarken, Etiyopya ve Kenya’nın buluştuğu sınırda yer alan Dadaab Kampı’nda 380 bin kişi yaşam mücadelesi veriyor. Kamptaki imkânlar Somalililerin yiyecek ve barınak ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz. Ayrıca kamptaki mültecilerin büyük bir kısmı hasta ve tedavi edilmeleri gerekiyor.

Somali’de kalıcı projeler hayata geçiren İHH İnsani Yardım Vakfı, Somali’de yaşanan kuraklık nedeniyle Somali’nin 3 farklı bölgesinde 7000 kişiye gıda dağıtımı yaptı. İHH’nın bölgedeki partner kuruluşu olan ZamZam Foundation ile birlikte gerçekleştirilen dağıtımlarda 1007 aileye toplamda 10 ton pirinç, 6,5 ton şeker ve 2880 kg sıvıyağ dağıtımı yapıldı.

Somali 1980’lerde de açlık krizi ile dünyanın gündemine oturmuştu. Hâlihazırda yaşanan kuraklığa bir an önce müdahale edilmezse, krizin kıtlığa dönüşmesinden endişe ediliyor. İHH, bölgedeki çalışmalarını hızlandırırken yaklaşan Ramazan ayında bölgede acil yardım projelerinde bulunacak.

Online Bağış için Tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız.

[video-182]

21 TEMMUZ 2011

Afrika Boynuzu’nda ölümcül kuraklık 

Yaşanan kuraklık üzerine Somali’de 15 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren İHH İnsani Yardım Vakfı, Afrika’da yaşanan ölümcül kuraklığın bütün boyutlarını ortaya koyan bir rapor yayımladı. Raporda, bölgede yılın ikinci yağmur sezonu olan ekim-kasım aylarında da yeterli yağış olmazsa 2012 yılının felaketler yılı olacağına dikkat çekildi. Ayrıca Somali’de yaşanan açlık ve kuraklığın ardından İHH İnsani Yardım Vakfı bölgeye 4 kişilik bir acil yardım ekibi gönderdi. Ekipler Somali ve yüz binlerce Somalilinin sığındığı Kenya’ya da çalışmalar yürütecek.

devamı için tıklayınız

Afrika ülkelerinden Somali, Kenya ve Etiyopya’da son 60 yılın en kurak mevsimi yaşanıyor. Birleşmiş Milletler ve bölgeye ulaşan sivil toplum kuruluşları Afrika Boynuzu’nda yaşanan insanlık dramının tüm dünyada yankı bulması için harekete geçti. Bölgeye acil yardım ekibi gönderen İHH ise Türk kamuoyunun bölge hakkında bilgisini tazelemesi adına bir rapor yayımladı. 

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yayımladığı raporda, geçmişte bölgede yaşanan kuraklıklar ve sebeplerine de yer verildi. Bölgedeki kuraklığın sebebini yalnızca küresel ısınma ile açıklamanın sorunu anlamak için yeterli olmayacağı vurgulanan raporda, coğrafi konum itibarıyla hem üzerinde bulunduğu iklim koşulları hem de savaşların, yaşanan kuraklıkların etkisini artırdığı ifade ediliyor. 

Kenya, Etiyopya ve Somali’de bu yıl yaşanan kuraklığın insani bir felakete dönüşmemesi için yaklaşık 2 milyar dolarlık bir fona ihtiyaç duyulduğu kaydedilen raporda, Afrika Boynuzu’nda yaşanan kuraklığın öncelikle insani bir durum olduğunun anlaşılması ve acil önlemler alınması gerektiği vurgulanıyor.

İHH EKİPLERİ KENYA VE SOMALİ'DE

Ayrıca İHH İnsani Yardım Vakfı yaşanan kuraklık ve açlığın ardından bölgeye 4 kişilik bir acil yardım ekibi gönderdi. Ekipler öncelikli olarak yüz binlerce Somalilinin sığındığı Kenya’ya ulaştı. İHH ekibi ilk olarak Kenya – Somali sınırında bulunan, yaklaşık 100 bin kişinin kaldığı ve her gün binlerce insanın gelmeye devam ettiği Dadaab kampında çalışmalar yürütüyor. Ekipler daha sonra Somali’ye geçerek orada çalışmalarına devam edecek.

Raporu okumak için tıklayınız.

Online Bağış için Tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız.

20 TEMMUZ 2011

İHH ekipleri Somali’ye hareket etti

Son 60 yılın en büyük kuraklığına maruz kalan Somali’de insanlar açlık ve kuraklık ile mücadele ediyor. Yüz binlerce insan komşu ülkelere sığınırken, Somali’de açlıktan dolayı ölümlerde ciddi artış gözlemleniyor. Bölgede durumun ciddiyetinin artması üzerine 4 kişilik İHH ekibi Somali’ye doğru hareket etti.

devamı için tıklayınız

Afrika'nın doğusunda yaşanan kuraklık beraberinde çok büyük bir tehlikeyi getirdi. Kara Kıta’da kuraklık, en az 10 milyon kişiyi etkilemiş durumda. Bölgede kuraklıktan en fazla etkilenen ülkenin ise Somali olduğu gözleniyor. Kuraklık ve kuraklığın tetiklediği açlık, çaresiz durumdaki yüz binlerce Somalilinin komşu ülkeler Kenya ve Etiyopya'ya göç etmesine sebep oldu. Zaten ülkeden yaşanan istikrarsızlık ve ekonomik sıkıntılardan dolayı hayata tutunmakta zorlanan Somali halkı yaşanan kuraklık ile büyük bir darbe daha yedi. Bu yılın başında acil yardıma ihtiyacı olanların sayısının 6,3 milyondan, bugün çoğunluğu Kenya'da olmak üzere, 10 milyona çıktığı belirtiliyor.

Online Bağış için Tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız.

Doğu Afrikada Ölümcül Kuraklık Bannerlerı için tıklayınız.


İlgili haberler
Tümünü Gör
İstoç Temsilciliğimiz İdlib'teki çocukların yüzlerini güldürdü
İstoç Temsilciliğimiz İdlib'teki çocukların yüzlerini güldürdü
İHH İstoç Temsilciliği, Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki çocuklar için sünnet organizasyonu ile lunapark etkinliği düzenledi ve kırtasiye malzemesi dağıttı.
21.10.2024
İHH’dan Lübnan’da acil yardım çalışması
İHH’dan Lübnan’da acil yardım çalışması
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan'da yardım çalışmalarında bulunuyor. Vakıf tarafından, Beyrut’ta ve Lübnan’ın güneyinde gıda, sıcak yemek, hijyen ve barınma alanlarında yüzlerce ihtiyaç sahibine destek ulaştırıldı.
28.09.2024
Sudan’a İyilik Gemisi yola çıktı
Sudan’a İyilik Gemisi yola çıktı
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Sudan’a doğru yola çıktı.
20.09.2024