İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Doğu Afrika yeniden kuraklıkla karşı karşıya
Somali’de altı yıl önce yaşanan kuraklık ve kıtlık, Kenya ve Etiyopya gibi çevre ülkelere büyük sayılarda insan göçüne yol açtı. Somalili yüz binlerce aile BM kamplarına doğru yola çıktı.
Afrika, Etiyopya, Kenya, Somali 10.03.2017

Su ve yiyecek bulabilmek için yüzlerce kilometre yürüyen insanlar kamplara, suya ve yiyeceklere ulaşamadan can verdi. 2011 yılında, 250 bin insan açlık ve salgın hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetti. Ve şimdi kuraklık yeniden baş gösterdi. Somali hükümetinin 4 Mart 2017’de yaptığı resmi açıklamaya göre sadece iki günde 110 kişi açlık ve salgın hastalıklar yüzünden hayatını kaybetti. Ülkenin diğer bölgelerinde hayatını kaybeden insanların sayısı ise henüz bilinmiyor.

Yağışların azalması ile birlikte Somali, Nijerya, Etiyopya, Sudan, Güney Sudan ve Kenya son 30 yılın en ciddi kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya. Sadece Somali’de  şiddetli kuraklık ve yetersiz beslenmeye maruz kalan 950 bin çocuk kuvvetli ishal, yüksek ateş, kolera, kızamık gibi çeşitli hastalıkların tehdidiyle karşı karşıya. Kuraklığın etkili olduğu bölgelerde çöl iklimine en yatkın hayvan olan develer bile susuzluktan ölüyor.

2011’de Doğu Afrika’da yaşanan kuraklık sonrası 2 bine yakın su kuyusu açmış ve bölge insanlarına acil gıda yardımları ulaştırmıştık. Kuraklıklığın etkisini azaltmak için Somali’ye kazandırdığımız tarım okulu ve ziraat fakültesi çalışmalarına devam ediyor. Sadece 2017 yılında Somali’de 5 bin aileye, Güney Sudan’da ise bin aileye kumanya yardımında bulundu.

Vakfımız, kuraklık tehlikesinin tekrar etkisini gösterdiği Doğu Afrika bölgesi için acil yardım çalışmalarına devam ediyor. Bölge halkının en temel ihtiyaçlarını gidermek ve acil gıda yardımlarını ulaştırmak için sizlerin de desteğine ihtiyaç duyuyoruz.

Açlıktan takatsiz bir halde ölümü bekleyen Doğu Afrika halkına can suyu verin. Onları yeniden hayata tutundurmamıza yardımcı olun.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024