İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç

Haftanın Projesi

Doğu Guta’dan İdlib’e ilk büyük tahliye
Esed Rejimi’nin abluka altına aldığı ve haftalardır bombalanan Doğu Guta’dan ilk büyük kafile İdlib’e tahliye edildi. Tahliye edilen bin 908 kişiyi İHH İnsani Yardım Vakfı karşıladı.
Suriye 23.03.2018

Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin abluka altında tuttuğu Doğu Guta’nın Haresta beldesinden binlerce kişi tahliye edildi. Tahliye sonucu Haresta ilçesinden ayrılanların sayısı, 612'si çocuk 412'si kadın 1908 kişiye ulaştı. Tahliye edilen mağdurları İHH İnsani Yardım Vakfı Madık Kalesi yakınlarında karşıladı.

Yaklaşık 10 saat süren yolculuğun ardından 30 otobüsle İdlib’e ulaşan sivillere çeşitli ihtiyaç malzemeleri ulaştırıldı. Tahliye edilen kafile, İdlib’in çeşitli bölgelerinde kurulan geçici konaklama merkezlerine yerleşti.

dogu-gutadan-idlibe-ilk-buyuk-tahliye.jpeg

Tahliye edilen Doğu Gutalılara ilk aşamada gıda paketleri, meyve, su, temizlik malzemesi, çocuk bezleri ve mama dağıtıldı.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

dogu-gutadan-idlibe-ilk-buyuk-tahliye3.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Sudanlı savaş mağdurlarına gıda desteği
İHH’dan Sudanlı savaş mağdurlarına gıda desteği
Sudan, 15 Nisan’dan bugüne devam eden iç karışıklık sebebiyle yakın tarihin en büyük insani krizlerinden biriyle karşı karşıya. Ülkede milyonlarca insan; içme suyuna, temel gıda, temizlik ve barınma malzemelerine ihtiyaç duyuyor. Çatışmaların hemen ardından ülkeye yönelik yardım çalışmalarına başlayan İHH, son olarak 408 aileye gıda malzemesi desteğinde bulundu.
16.11.2023
Suriye’deki 144 aileye yeni yuva
Suriye’deki 144 aileye yeni yuva
Nevşehir İHH İnsani Yardım Derneği’nin destekleriyle Suriye’nin İdlib kırsalındaki Kemmune bölgesinde inşa edilen 144 ev, savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.
04.10.2023
İHH’dan Sudan’a 30 konteynerlik yardım malzemesi
İHH’dan Sudan’a 30 konteynerlik yardım malzemesi
İHH İnsani Yardım Vakfı 15 Nisan’dan bu yana iç karışıklığın sürdüğü Sudan’a yönelik yardım çalışmalarına devam ediyor. Vakıf; gıda, battaniye, giyim, ayakkabı ve temizlik malzemesi gibi çeşitli ihtiyaç kalemlerinden oluşan 30 konteynerlik insani yardımı ülkeye gönderdi. “Rotamız Sudan Yükümüz İyilik” sloganıyla yürütülen yardım çalışması kapsamında Temmuz ayında da 15 konteyner dolusu insani yardım ülkeye ulaştırılmış ve 200 bine yakın kişi bu yardımlardan istifade etmişti.
29.09.2023