İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Doğu Türkistanlılara sağlık taraması
İHH İnsani Yardım Vakfı, Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) ile birlikte İstanbul’da yaşayan 350 Doğu Türkistanlı’yı sağlık taramasından geçirdi.
DoğuTürkistan 18.03.2019

Doğu Türkistan yaklaşık iki yüz yıldır işgal altında. 1949’da Çin tarafından ilhak edilen bölgede zulüm ve hak ihlalleri devam ediyor. Doğu Türkistanlılar hala asıl vatandaş olarak kabul edilmiyor. Bölgede yaşayan Müslüman azınlıkların ibadet etmesi, başörtü takması ve sakal bırakması yasak. Yerlerinden edilenlerin toprakları işgal ediliyor.

img_6575.jpg

İHH, 20 yıldır mazlum Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için çalışmalar yürütüyor. İHH, Doğu Türkistanlıların yaşadıkları zulmü duyurma ve insan ihlallerine karşı bilinçlendirme çalışmaları yapıyor. Ayrıca İHH, onların yaşadıkları zorlukları hafifletmek için sağlık çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda İHH, Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) ile birlikte İstanbul Küçükçekmece’de oturan 350 Doğu Türkistanlı kadın, çocuk ve erkeği genel sağlık taramasından geçirdi. Sağlık taramasının ardından da İHH, hastaların diş doktorunda tedavi olmalarını sağladı. Çocuk hastalar ayrıca çocuk doktorlarınca tedavi edildi.

img_6590.jpg

Yardım için

Hayırseverler, DOGU TURKISTAN yazıp 3072’ye SMS göndererek yapacağı 5 TL yardım ile zulüm altında yaşayan Doğu Türkistanlı’ların elinden tutabilir ve onlara umut olabilir.

img_6642.jpg

İlgili haberler
Tümünü Gör
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 42 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen "İyilik Soğuk Geçirmez" yardım kampanyası kapsamında Gazze, Suriye ve Sudan’a 5 tırlık yardım gönderildi.
16.02.2026
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardım çalışmaları ile Balkanlar’daki 6 ülkede ihtiyaç sahiplerine destek oldu. Çalışmalar çerçevesinde, 444 metreküp yakacak odun, 25 ton yakacak pelet, battaniye ve soba dağıtıldı.
10.02.2026
İHH’dan sokakta kalan vatandaşlara bot ve mont desteği
İHH’dan sokakta kalan vatandaşlara bot ve mont desteği
İHH İstanbul Sosyal Yardım Birimi tarafından sokakta kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışması gerçekleştirildi. Çalışma çerçevesinde, bot, mont, battaniye, uyku tulumu ve konserve dağıtımı yapıldı.
İstanbul
03.02.2026