İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Dünya çocukları İHH Çocuk Şenliği’nde buluştu
İHH Çocuk Şenliği; bugün Karagümrük Vefa Stadı’nda gerçekleştirildi. Dünyanın farklı ülkelerinden 3 Haziran’da yapılacak olan İHH İnsani Yardım Vakfı 5. Uluslararası Yetim Buluşması için gelen çocukla
Türkiye 02.06.2012

Yöresel danslar eden dünya çocukları ile birlikte Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen çocuklarımız da halk oyunları gösterileri sahneleyip şenlikte yöresel kıyafetleri ile ilahiler ve şarkılar söylediler.

İHH Çocuk Şenliği’nde; çocukların oyunlarıyla adeta panayıra dönen Karagümrük Stadı’nda renkli görüntüler oluştu. Oyun platformu, yüz boyama uygulamaları, sosis balonlar, masal kahramanlarının çocuklarla konuşmaları, cambaz gösterisi, çocukların gösteri ve oyunları, ebru uygulamaları, el duvarı, müzik yayını gibi birbirinden eğlenceli aktiviteler yapıldı. Çocukların gönüllerince eğlendiği şişme oyun grupları, eğitmenler eşliğinde hem eğlenip hem öğrenebilecekleri etkinlik masaları ve çeşitli sahne şovları yapıldı. Şenlikte ayrıca çocuklara Osmanlı macun şekeri, pamuk şeker, patlamış mısır ve şerbet ikram edildi.

Dev buluşma 3 Haziran Pazar günü

Çocuklarımız 3 Haziran Pazar günü Saat 15:00’da ise Sütlüce’deki Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde İHH 5. Uluslararası Yetim Buluşması programında olacaklar.

Türkiye ile birlikte dünyanın farklı ülkesinden yetim çocukların ve aynı ülkelerden devlet ve sivil toplum yetkililerinin davet edildiği 5. Uluslararası Yetim Buluşması ulusal ve uluslararası TV kanallarından ve internette www.ihh.org.tr ‘den canlı yayınlanacak.

Buluşmaya Arnavutluk, Azerbaycan, Endonezya/Açe, Filipinler/Moro, Filistin, Irak, Kırgızistan, Pakistan, Sierra Leone, Somali, Sri Lanka, Tanzanya ve Türkiye’den çocuklar katılacak. Mesut Kurtis ve Ömer Karaoğlu’nun eserlerini seslendireceği gala programında misafir yetimlerimiz kendi hazırladıkları sunumlarını sahneleyecekler. Bu yıl birincisi düzenlenen “Kutsal Emanetlerimiz Yetimler” temalı Beyaz Güvercin Kısa Film Yarışması’nın ödül töreni de program akışı içerisinde yapılacak. Çocuklarımız için ayrıca 4 Haziran günü Sakarya’da bir eğlence programı daha düzenlenecek.

[video-210]

[video-212]

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024