İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Dünya Sağlık Örgütü ile Katarakt Anlaşması
İHH ve Dünya Sağlık Örgütü Somali'de 2 bin ameliyat yapacak.
Afrika, Somali 15.04.2012

Bugüne kadar 10 bini Somali'de olmak üzere Afrika genelinde 60 bin katarakt ameliyatı gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı, Afrika Katarakt Projesi çerçevesinde Somali'de 2 bin katarakt ameliyatı daha gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Yapılacak 2 bin ameliyat, Dünya Sağlık Örgütü ile İHH İnsani Yardım Vakfı’nın ortak bir çalışması olacak.

Dubai'de gerçekleştirilen Körlükle Mücadele toplantısına katılan İHH İnsani Yardım Vakfı burada WHO (Dünya Sağlık Örgütü) temsilcileri ile Somali'de gerçekleştirilecek yeni 2 bin katarakt ameliyatı için bir ön görüşme yaptı.

Görüşmelerin ardından anlaşmanın son metnini imzalamak üzere İHH Afrika Katarakt Projesi koordinatörü İhsan Özyürek Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitti.

Dünya Sağlık Örgütü Doğu Akdeniz Ofisi merkezinde gerçekleşen toplantıda İhsan Özyürek ve Koruma ve Destek Birimi Başkanı Dr. Haifa Madi karşılıklı olarak anlaşmaya imza attılar.

Anlaşma çerçevesinde İHH'nın Somali'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştireceği 2 bin ameliyat Dünya Sağlık Örgütünün ameliyathanelerinde gerçekleştirilecek. Yerel sağlık otoriteleri ile de koordinasyon halinde sürdürülecek olan ameliyatlar önümüzdeki bir yıl içerisinde tamamlanacak ve bütün mali gereksinimler İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından yerine getirilecek. Yerel doktorlarla birlikte Türk doktorların da katılacağı ameliyatlarda 5 yerel doktor da katarakt ameliyatı üzerine eğitim alacak. Böylece kampanya çerçevesinde 2 bin Somalili görme yetisine tekrar kavuşurken, Somali'nin ihtiyaç duyduğu yerel kapasitenin oluşturulmasında kalıcı bir katkı da yapılmış olacak. Kurulacak olan ortaklık modeliyle Somali'de gelecek yıllarda çok daha fazla ameliyat yapabilecek.

İçinde bulunduğu kaos ve çatışma ortamında bir de kıtlıkla mücadele etmek zorunda kalan Somali'de, kötü beslenme ve yoğun güneş ışınlarının neden olduğu katarakta bağlı körlük oldukça yaygın olarak görülüyor. Ülkedeki olumsuz koşullar dolayısıyla hastaların büyük bir çoğunluğu sınırlı sayıda bulunan göz doktorlarına ya hiç ulaşamıyor ya da bir katarakt ameliyatının maddi gerekliliklerini yerine getiremiyor. Gerçekleştirilecek kampanya ile 2 bin Somalili hiçbir bedel ödemeden katarakt ameliyatı olacak ve tekrar görebilecek.

Bağışçılarımız sadece 150 TL ödeyerek katarak hastası bir kişinin yeniden görmesini sağlayabilirler. 

KATARAKT yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024