İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Dünya Yetimleri İstanbul’da el ele Türkiye’yi selamladı
5. Uluslararası Yetim Buluşması için gelen yetimler basın karşısına çıktı.
Türkiye 30.05.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı 5. Uluslararası Yetim Buluşması için Türkiye’ye gelen 13 farklı ülke ve Türkiye' den 70 yetim çocuk basın karşısına çıktı. Programın başından sonuna eğlenceli saatler geçiren çocuklar, Miniatürk'te Türkiye’nin en önemli tarihi yerlerinin minyatürlerini gördüler ve renkli saatler geçirdiler.

Arnavutluk, Azerbaycan, Endonezya-Açe, Filipinler-Moro, Filistin, Irak, Kırgızistan, Pakistan, Sierra Leone, Somali, Suriye, Sri Lanka, Tanzanya ve Türkiye’den katılan yetimlerin kaynaşması ve birlikte oyunlar oynaması; birlik ve dayanışma esaslı küresel iyilik hareketinin ortaya çıkardığı en güzel sonuçlardan birini göstermiş oldu.

‘165 milyon yetim, hepsi senin kardeşin’

İHH’nın Türkiye’deki yetim duyarlılığını arttırmak ve kültürümüzün dış dünyaya tanıtılmasına ve kültürlerin yakınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla İstanbul’da bir araya getirdiği yetim çocuklar; kendileri için kapsamlı projeler sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı’na, İHH bağışçılarına, sponsor ailelerine ve Türkiye halkına teşekkür ettiler. Miniatürk’te kendi aralarında oyunlar da oynayan ve Türkiye yetimleriyle kaynaşan dünya yetimleri; kameralara ve objektiflere de bol bol poz verdiler.

İHH’nın Yetim Hassasiyeti

3 Haziran’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek İHH İnsani Yardım Vakfı 5. Uluslararası Yetim Buluşması için ülkemize gelen yetim çocuklarla Miniatürk’te kameralar karşısına çıkan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç; Sponsor Aile Sistemi ve 5. Uluslararası Yetim Buluşması ile ilgili bilgiler verdi.

Dünyada 165 milyon bakıma muhtaç, ailesiz ve kimsesiz yetim çocuk olduğunun altını çizen Hüseyin Oruç, İHH olarak Yetim projelerindeki temel ilkelerinin “165 milyon yetim, hepsi senin kardeşin” cümlesiyle özetlediklerini anlattı.

Her yıl dünyanın farkı ülkelerinde Sponsor Aile Sistemi ile desteklenen yetimleri Türkiye’de bir araya getiren İHH’nın projesinde her bir yetime ayda 90 TL nakdi yardım yaptıklarını belirten Oruç, bu parayla yetimlerin barınma, beslenme, sağlık ve eğitim masraflarını karşılayarak onları geleceğe hazırladıklarını belirtti.



Hüseyin Oruç; İHH’nın kurulduğu ilk günden itibaren savaş, afet ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda yetim çocukları destekleyen, onlar için çözüm odaklı projeler gerçekleştiren bir kurum olduğunu belirtti ve şöyle devam etti:

“İHH, yarınlarımız ve geleceğimiz olan çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmeleri için gayret göstermektedir. 36 ülke ve bölgede ve Türkiye’nin 35 şehrinde 26.000 çocuğumuza hayırseverlerin kıymetli katkılarıyla düzenli olarak destek vermekte olan vakfımızın beş yıl içinde 100 bin yetim çocuğu destekleme hedefi bulunmaktadır.

Dünyanın çiçekleri olan yetim çocuklarımızın sayısı maalesef 200 milyona dayanmış durumda. Her yıl sadece Afrika’da 2 milyondan fazla çocuğumuz yetim kalmakta. Tek başına Irak’ta ise yetim çocukların sayısı 5 milyonu bulmaktadır. Her gün yetim kalan çocukların sayısı ise neredeyse 10 bini bulmaktadır. Yarısından çoğunun sokaklarda yaşamak zorunda kaldığı çocuklarımızı bekleyen tehditler ise çok büyük. Maalesef her gün dünyanın bir yerinde çocuklarımız kaçırılmakta ve fuhuş, organ mafyaları, dilenci şebekeleri ve misyoner yapılanmaların istismarına uğramakta. Desteklenen her bir yetim yarınlarımızın daha aydınlık olacağı anlamına gelmektedir. Peygamber Efendimiz (SAV) dünyaya yetim olarak teşrif etmişti ve O çocukları çok severdi. Efendimiz ‘Ben ve yetime bakan kişi cennette bir aradayız’ diyerek tüm insanlığa çok önemli mesajlar vermektedir. Bizler İHH olarak her evin, ocağın en az 1 yetim çocuğun bereket ve duasıyla dolmasını istiyoruz. Destek verilen her bir çocuğumuz geleceğe dair umutlarımızı artıracak. Onlar her geçen gün savaşlarla kasıp kavrulan dünya için sabırla iyiliği kuşanıyorlar. Onlar dünyanın son umutları, bizlerin geleceği. Eğer ellerinden tutabilirsek söz söylemeye hakkımız olacak.”

Hüseyin Oruç, ayrıca 3 Haziran’da Haliç Kongre Merkezi’nde saat 15.00’te başlayacak olan 5. Uluslararası Yetim Buluşması programına tüm halkımızı davet etti.

Videolar:

[video-214]

[video-215]

[video-216]

[video-217]

5. Yetim Buluşması Fragmanı

[video-213]

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024