İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Dünyanın yetimleriyle Esenler’de iftar şenliği
Dünya Yetimler Günü’nde İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığı ile dünyanın çeşitli ülkelerinden yetim çocuklar, Esenlerli kardeşleriyle birlikte önce iftar yaptı daha sonra birbirinden renkli etkinliklerde doyasıya eğlendi.
12.06.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Esenler Belediyesi ile birlikte Dünya Yetimler Günü dolayısıyla Esenler'de iftar programı düzenledi. İstanbul Ticaret Odası Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesine kurulan masalarda Esenler'de ve çevre ilçelerde yaşayan yetim çocuklar, aileleriyle birlikte iftar programında yaşıtlarıyla bir araya geldiler.

Aralarında Suriye, Filistin, Irak gibi savaş mağduru ülkelerden gelen yetim çocukların da bulunduğu iftarda birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verildi. 

a6f2c509-d70f-4376-a446-2392f70e67e4_960.jpg

“Yetimler cennete giriş biletimiz”

Program, Filistinli minik İhab'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İftar öncesi selamlama konuşması yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "Yetimler bizim cennete giriş biletimiz. Aslında yetim çocuklarımız bizden değil biz onlardan yardım alıyoruz. Yetim saçı okşamak, gönlünü yapmak çok önemli" dedi.

“Onlar bize emanet”

Esenlerli yetimlerin kendilerine emanet olduğunu söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, "Esenler'de 750 yetim çocuğumuzun 420'sine belediye olarak biz bakıyoruz. Bu evlatlarımız bize emanetler, biz de onlardan sorumluyuz. Mahşer günü Allah'ın karşısına yüz akıyla çıkmak ve evlatlarımıza her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek için onlarla ve aileleriyle beraber yürüyoruz" diye konuştu.

whatsapp-image-2017-06-12-at-14.09.40.jpeg

Kardeşlik sofralarında iftar yaptılar

Ezanın okunmasıyla birlikte çocuklar bahçeye kurulan kardeşlik sofralarında hep beraber iftar yaptılar. Aralarında bu yıl ilk kez oruç tutan miniklerin de olduğu iftar programında çocuklara "diş kirası" adı altında çeşitli hediyeler verildi. Program, çocukların dünya barışı için el açıp dualar etmeleriyle son buldu.

33_960.jpg

Yetimlerin Ramazan sevinci

Dünya Yetimler Günü dolayısıyla Esenler Dörtyol Meydanı'nda da özel etkinlikler düzenlendi. Arnavutluk'tan Pakistan'a, Sri Lanka'dan Kırgızistan'a kadar dünyanın çeşitli ülkelerinden yetim çocuklar, Esenlerli kardeşleriyle bir araya geldiler. Çocuklar, kendi ülkelerine ait yöresel dans gösterileri sundular, şiirler okuyup şarkılar söylediler.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024