İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Düzceli öğrencilerden Gazze için tiyatro gösterimi
Düzce Gölyaka’daki Sarıdere Kemeryanı İlkokulu öğrencilerinden oluşan İyilik Tiyatrosu Topluluğu’nun sahnelediği “Yetim Gülerse Dünya Güler” adlı müzikal tiyatro oyununun özel gösterimi yapıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen tiyatro gösterimi, izleyenlerin büyük beğenisini topladı.
Filistin-Gazze 13.06.2025

Daha önce gala gösterimiyle birlikte üç kez Düzceli öğrencilerle buluşan tiyatro oyunu, dördüncü kez izleyicinin karşısına çıktı.

Sarıdere Kemeryanı İlkokulu’nda öğrenim gören 40 öğrencinin yer aldığı İyilik Tiyatrosu Topluluğu’nun sahnelediği oyun, Gazze’deki İsrail işgali sebebiyle büyük acılar yaşayan çocukların hikâyelerine odaklandı.

382157948465.jpg

Gösterim büyük beğeni topladı

Müzikal bir performansla başlayan gösterimde, Gazzeli yetim çocukların anne ve babalarına duyduğu özlem, derin bir duygusallıkla sahneye yansıtıldı. Umut temasının da güçlü bir şekilde işlendiği oyunun son bölümünde, tüm çocuklar ışığın ve umudun simgesi olarak ellerinde ateş böcekleriyle sahneye çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfı iş birliğinde yürütülen "İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi" kapsamında sahnelenen tiyatro oyunu, büyük beğeni topladı.  

selcuk-aslan.jpg

Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi Celil Yağız Sahnesi'nde düzenlenen gösterime; Düzce Valisi Selçuk Aslan, İl Millî Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, il protokolü, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Gösteri sonunda öğrenci ve öğretmenleri tebrik eden Düzce Valisi Selçuk Aslan, oyunun hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Yetimlerin yüzündeki tebessüme vesile olmak, insanlık adına atılmış en anlamlı adımlardan biridir. Bu sahne, sadece bir oyun değil; vicdanın, merhametin ve iyiliğin sesi olmuştur." ifadelerini kullandı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH Burkina Faso'da okul inşa etti
İHH Burkina Faso'da okul inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Burkina Faso'da 2021 yılında inşa edilen Es Seyyid Muhammed Suruci- Seyyid Baba İmam Hatip İlkokulu’nun yanına 4 sınıftan oluşan Çubukçuoğlu Ailesi Ortaokulu inşa edildi.
18.11.2025
Türkiye’den Arakanlı mültecilere yönelik yardımlar devam ediyor
Türkiye’den Arakanlı mültecilere yönelik yardımlar devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Arakanlı Müslümanların yaşadığı mülteci kamplarındaki insani yardım çalışmalarını sürdürüyor. Vakıf, Bangladeş’teki mülteci kampında 350 aileye gıda kumanyası dağıttı.
18.11.2025
İHH Kadın ‘Ailede İyiliği Çoğaltmak’ semineri ve hayır çarşısı düzenledi
İHH Kadın ‘Ailede İyiliği Çoğaltmak’ semineri ve hayır çarşısı düzenledi
İHH İstanbul Kadın Teşkilatı, Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi’nde “Ailede İyiliği Çoğaltmak” temasıyla geniş katılımlı bir program gerçekleştirdi. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı etkinlikte, Eğitimci ve Yazar Firuzan Çetin “Ailede İyiliği Çoğaltmak” konulu bir seminer verdi.
14.11.2025