İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sri Lanka yardım ekibimizin çalışmaları ve izlenimleri
İHH İnsani Yardım Vakfı Ramazan ekibimiz Sri Lanka’ya ulaştı ve yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Sri Lanka’daki ekibimiz, bölgeyle ilgili gözlemlerini aktardı.
GüneyAsya, SriLanka 13.07.2013

Alpaslan Öngel

Ramazan ekibimiz; Ramazan ayı yardım çalışmaları kapsamında ilk gün Sri Lanka’nın Colombo şehrine ulaştı. Ekibimiz bir günlük istirahatın ardından ikinci gün Colombo’dan ayrılarak Hemmedhagama şehrine doğru yola çıktı. İki saat süren yolculuğun ardından bölgede bulunan yetimhaneyi ve İzmit Ensar Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Çocuk Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Yetimhane ve Rehabilitasyon Merkezine Sri Lanka’nın her yerinden çocuklar geliyor. Rehabilitasyon merkezinin 100 tane kayıtlı öğrencisi var. 34 öğrenci ise düzenli olarak bu merkezi ziyaret etmekte. Rehabilitasyon merkezi; gönüllülerimiz yardımı ile oluşturulmuş olan Bilgisayar odası, oyun odası, yatakhane gibi bölümlerden oluşuyor.

Burada sürekli olarak çocuklar için çeşitli aktiviteler yapılıyor. Hayata tutunabilmeleri ve gelecekte kendi başlarına yaşamayı öğrenebilmeleri için çeşitli dersler uygulanıyor. El becerilerini geliştirmek için boya, resim, el sanatları müfredatta yer alan dersler arasında bulunuyor. Ev işlerini öğrenebilmeleri için de çocuklarımıza özel mutfak oluştururmuş ve burada yemek yapmayı öğreniyorlar. Ayrıca ütü yapmak, toz almak ve yatak toplamak gibi çeşitli günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için programlı dersler mevcut. Çocuklar, daha önce gönüllülerimiz desteğiyle kurulmuş olan bilgisayar odasında bilgisayar kullanmayı öğreniyorlar. Mevcut bulunan oyun odasında ise puzzle, lego gibi zihinlerini geliştirici oyunlar oynuyorlar. İki tane balık havuzuna sahip bu merkezde çocuklar balık yetiştirmeye, beslemeye, tutmaya yönelik önemli dersler görüyorlar. Bu merkez bu işlevleriyle buradaki çocuklar için gerçekten önemli ve hayati işleve sahip bir tesise dönüşmüş durumda.

Tesisi detaylı olarak gezdikten sonra yetimlerimize hediyelerimizi ve Ramazan kumanya paketlerini dağıttık. Ardından çocuklarla çeşitli oyunlar oynadık. Bizi gördüklerinde, bizimle oyunlar oynadıklarında yüzlerinden beliren mutluluk gerçekten görülmeye değerdi. “Ramazanın bereketi yeryüzüne yayılsın!” sloganı ile vardığımız bu topraklarda, buradaki kardeşlerimizle orucumuzu birlikte açtık. Nihayet diğer günler yapacağımız yardımları ulaştırmak için otelimize doğru yola koyulduk.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024