İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Sri Lanka yardım ekibimizin çalışmaları ve izlenimleri
İHH İnsani Yardım Vakfı Ramazan ekibimiz Sri Lanka’ya ulaştı ve yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Sri Lanka’daki ekibimiz, bölgeyle ilgili gözlemlerini aktardı.
GüneyAsya, SriLanka 13.07.2013

Alpaslan Öngel

Ramazan ekibimiz; Ramazan ayı yardım çalışmaları kapsamında ilk gün Sri Lanka’nın Colombo şehrine ulaştı. Ekibimiz bir günlük istirahatın ardından ikinci gün Colombo’dan ayrılarak Hemmedhagama şehrine doğru yola çıktı. İki saat süren yolculuğun ardından bölgede bulunan yetimhaneyi ve İzmit Ensar Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Çocuk Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Yetimhane ve Rehabilitasyon Merkezine Sri Lanka’nın her yerinden çocuklar geliyor. Rehabilitasyon merkezinin 100 tane kayıtlı öğrencisi var. 34 öğrenci ise düzenli olarak bu merkezi ziyaret etmekte. Rehabilitasyon merkezi; gönüllülerimiz yardımı ile oluşturulmuş olan Bilgisayar odası, oyun odası, yatakhane gibi bölümlerden oluşuyor.

Burada sürekli olarak çocuklar için çeşitli aktiviteler yapılıyor. Hayata tutunabilmeleri ve gelecekte kendi başlarına yaşamayı öğrenebilmeleri için çeşitli dersler uygulanıyor. El becerilerini geliştirmek için boya, resim, el sanatları müfredatta yer alan dersler arasında bulunuyor. Ev işlerini öğrenebilmeleri için de çocuklarımıza özel mutfak oluştururmuş ve burada yemek yapmayı öğreniyorlar. Ayrıca ütü yapmak, toz almak ve yatak toplamak gibi çeşitli günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için programlı dersler mevcut. Çocuklar, daha önce gönüllülerimiz desteğiyle kurulmuş olan bilgisayar odasında bilgisayar kullanmayı öğreniyorlar. Mevcut bulunan oyun odasında ise puzzle, lego gibi zihinlerini geliştirici oyunlar oynuyorlar. İki tane balık havuzuna sahip bu merkezde çocuklar balık yetiştirmeye, beslemeye, tutmaya yönelik önemli dersler görüyorlar. Bu merkez bu işlevleriyle buradaki çocuklar için gerçekten önemli ve hayati işleve sahip bir tesise dönüşmüş durumda.

Tesisi detaylı olarak gezdikten sonra yetimlerimize hediyelerimizi ve Ramazan kumanya paketlerini dağıttık. Ardından çocuklarla çeşitli oyunlar oynadık. Bizi gördüklerinde, bizimle oyunlar oynadıklarında yüzlerinden beliren mutluluk gerçekten görülmeye değerdi. “Ramazanın bereketi yeryüzüne yayılsın!” sloganı ile vardığımız bu topraklarda, buradaki kardeşlerimizle orucumuzu birlikte açtık. Nihayet diğer günler yapacağımız yardımları ulaştırmak için otelimize doğru yola koyulduk.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İHH, Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'nca "Gazze'ye Umut Ol" kampanyası düzenleniyor. İstanbul'da bulunan 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza sahibi, Gazze'ye destek olmak amacıyla bugün elde edecekleri kazançlarını STK'lar aracılığıyla Filistinlilere gönderecek.
12.10.2025
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Bisiklet Bir Tebessüm Projesi” kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi 1000 çocuğa bisiklet hediye etti.
16.09.2025