İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Eğer yardımlar Gazze’ye ulaşsaydı…
2006 yılından bu yana Gazze İsrail’in uyguladığı ambargoya karşı direnmeye çalışıyor. Dört yıldır tüm dünya, tarihinin en demokratik seçimini gerçekleştiren bir halkın seçiminden dolayı cezalandırılma
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 15.06.2010

Temel insani ihtiyaç malzemeleri, tıbbi cihazlar ve altyapı malzemelerinin girişinin yasaklandığı Gazze’de insanların dünyayla ilişiğinin kesilmesi için de yüksek duvarlar inşa ediliyor. Bir halk, medyanın en etkin olduğu bir çağda medyanın ilgisiz tavrından dolayı yanlızlaştırılıyor.

Yıllardır Filistin’in sesini dünyaya duyurmaya çalışan insani yardım kuruluşu İHH, Gazze’nin yanlızlaştırılmasına ve çaresiz bırakılmasına karşı Batı’daki organizasyonlarla şu ana kadar yapılan en büyük yardım filosunu düzenleyerek Gazze’ye doğru yola çıktı. 22 Mayıs’ta yola çıkan filoda duba yapımında kullanılacak demir, jeneratör, prefabrik evler, oyun parkları, tıbbi malzemeler, ilaçlar, inşaat malzemeleri, kırtasiye, tekstil grubu, ev aletleri ve gıda maddeleri bulunuyordu.

Eğer yardım gemileri Gazze’ye ulaşsaydı, 3 yılı aşkın bir süredir ambargo altında bulunan, en temel insani ihtiyaçların bile karşılanamadığı ve geçtiğimiz sene yaşanan 22 günlük İsrail saldırılarıyla tamamen yerle bir edilen 1,5 milyonluk Gazze için yeni bir yardım koridoru açılmış olacaktı.

Gazze’ye ulaşacak olan bu filo ile, Gazze halkının temel ihtiyaçları karşılanacak, hastalar tedavi edilecek, İsrail saldırıları ile yerle bir olan okul, hastane ve sağlık merkezleri yeniden inşa edilecekti.

Ev yapımında kullanılacak malzeme ve araçlarla Gazze halkı tekrar kendi hayatlarını inşa etmeye başlayacaktı. Okula gidecek öğrencilere bir süre yetecek kadar defter, kalem, silgi verilecek, hastanelere ultrason cihazları, röntgen cihazları, elektrikli hasta yatakları, diş üniteleri, tekerlekli sandalyeler, akülü arabalar, sedyeler, mikroskoplar, dializ makineleri, radyoloji ekranları, koltuk değnekleri, KBB üniteleri, jinekolog masaları, eco dobler, deambülatör, sterilizatör, mamografi cihazı, ameliyat masası yardımı sağlanacaktı. İş makineleri ile kaldırılacak yığınların yerine oyun parkları kurulacak ve çocuklar buralarda gönüllerince oynayabilecekti. Evleri yıkılan ailelere prefabrik evler kurulacak ve gerekli ev eşyaları ile hayata devam etmeleri sağlanacaktı.

Gazze’ye gemiler denizden ulaşmadı belki ama herkesin zihninde yeni gemiler demir aldı Gazze’ye doğru.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024