İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Elazığ İHH'dan Suriye'ye 15 TIR'lık yardım
İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği’nce Suriye’deki ihtiyaç sahibi insanlara götürülmek üzere toplanılan yardım TIR’ları yola çıktı.
Suriye 05.02.2014

Elazığ İstasyon Meydanında düzenlenen törene AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Mücahit Yanılmaz, MÜSİAD Şube Başkanı Av. İbrahim Gök, İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği Başkanı Metin Kılıç ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Kılıç, burada, İHH İnsanı Yardım Vakfı’nın yaklaşık 20 yıla aşkın süredir dünyanın her tarafında mağduriyetin ve mazlumun yetimin olduğu bütün topraklarda hep var olmaya çalıştığını söyledi.

Kılıç, İHH’nın, katarak ameliyatlarından, yetim çalışmalarına, su kuyusu açılmalarından akla gelebilecek her türlü insani olaylara derhal müdahil olduğunu belirterek, Suriye hadisesi vuku bulduktan sonra bir fiil olayın içinde olmuştur” dedi.

Suriye’deki sivil halka insanı yardım götürmek için her ildeki gönüllülerce ciddi çalışmalar başlatıldığını kaydeden Kılıç, “Bizlerde Elazığ olarak ciddi çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Elazığlı gönüldaşlarımız ve Elazığ halkının ciddi katkılarıyla geçen sene 8 tır malzemeyi Suriye’ye ulaştırmıştık bu sene yine yapmış olduğumuz çalışmalarla bu sayıyı 15’e ulaştırdık. Buradan tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum bu sebeple Elazığ’dan bu yıl toplamda çıkmış olan TIR sayımız 23 oldu. Elazığ’ımızın plakası olması nedeniyle 23 rakamını özellikle tutturmaya çalıştık. Rabbim bunu nasip etti, inşallah buradan konvoylarımız yola çıkacak” şeklinde konuştu.

Gerek geçen yıl gerek bu yıl toplamda gönderdikleri ürünlerin toplam maliyetinin 700 bin TL’yi geçtiğini vurgulayan Kılıç, sözlerini şöyle devam etti:

“Binlerce insana aş, yiyecek ve ısınma imkânı sağlayacak bu yardımlar bizzat Suriye'nin iç taraflarına ulaştırılacak. Suriye'nin öte tarafından Türkiye sınırına girmiş olan insanların bir şekilde ihtiyaçları giderilmekte ama Suriye'nin içerisinde sizlerin de yakından takip ettiği gibi açlıkta kaynaklanan ölümler yaşanmakta bu drama seyirci kalmamak adına iç taraflara özellikle götürmek istiyoruz.”

Bağışçılar ve gönüllülerin katkılarıyla 10 gün içerisinde 15 TIR’lık bir yardım biriktirildiğini vurgulayan Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Yine şunu özellikle vurgulamak istiyorum; İHH gerçekten bir duruşu simgeliyor. Biz bu duruştan hiçbir zaman vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz. Her ne kadar bazıları İHH’yı karalamaya çalışsalar da onların bu karalamalarına rağmen bizler merhamet ve vicdan kervanını devam ettirmeye çalışacağız. Hepinizin bilmiş olduğu gibi maun süresinde Rabb’imiz şöyle buyuruyor: Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla "dini yalanlayanı gördün mü? işte odur yetimi itip kalkan ve miskini doyurmaya teşvik etmeyen, vay bu namaz kılanların haline ki onlar namazlarından gafildirler. Onlar namazlarını gösteriş olsun diye kılarlar ve onlar en ufak bir hayrı dahi engellemeye çalışırlar.” Aslında İHH’ya engel olmaya çalışanlar maun’a engel olmaya çalışanlardır. Hayra engel olamaya çalışanlardır. Arkadaşlarımız şu teklifi yaptılar; şu TIR’lardan birini açalım basın mensupları çeksin. Undan başka bir şey yok TIR’larda. İHH’yı karalamaya çalışanlar aslında bu toprakların vicdanını karalamaya çalışanlardır. Merhamet kanalını karalamaya çalışanlardır. Şu anda 40 bin yetim bu kaynaktan besleniyor. Farz edin bugün İHH olmasa 40 bin yetim aç ve açıkta kalacak. Bu dahi bu kuruma verilmesi gereken desteği ifade etmek için yeterlidir. Desteğini esirgemeyen bağışçılarımız ve tüm Elazığlı hemşehrilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum ve bu yardımınız devam edecek. Suriye dramı devam ettiği müddetçe bu yardımlar devam edecektir. Bütün hemşehrilerime şunu söylüyorum; bize ulaşmaya yardımlarını vermeye devam etsinler. Her hafta 10 gün 15 günde bir biriktirdiğimiz an TIR’larımızı göndermeye devam edeceğiz diyorum."

Kılıç, konuşmasının sonunda kampanyaya destek veren, Elazığ Valiliği başta olmak üzere Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, MÜSİAD, Abı Hayat Vakfı, Kalemder, Mavera Fikir ve Medeniyet, Genç Düşünce Öğrenci kulüpleri ve daha birçok bağışçıya teşekkür etti.

Konuşmanın ardından yardım TIR'ları dualar eşliğinde Suriye'ye doğru yola çıktı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024