İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Elazığ’da yetim çocuklar için şenlik
İHH Elazığ İnsani Yardım Derneğince yetim çocuklar için şenlik düzenlendi.
Türkiye 09.06.2014

Elazığ’da İlbey Otelde düzenlenen şenliğe AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İHH Elazığ Gönüllü İl Temsilcisi Metin Kılıç ve davetliler katıldı.

Kentte bakımı üstlenilen 40’a yakın yetim çocuğun katıldığı programda çocuklar oyunlar oynayarak doyasıya eğlendiler.



Programda konuşan İHH Elazığ Gönüllü İl Temsilcisi Metin Kılıç, İHH olarak 45 ülkede 45 bin yetim çocuğa sahip çıktıklarını belirtti. Elazığ’da da 130’a yakın yetim aile ile birçok sosyal etkinlikle maddi katkıların ötesinde bir birliktelik gerçekleştirdiklerini aktaran Kılıç, şöyle konuştu: “Yetimine fakirine, bir zamanlar yakınları, çevresi, mahallesi sahip çıkardı. Bizden önceki dönemlerde. Maalesef bireyselleştik. Bencilleştik. Akrabalık bağlarını yitirdik. Mağdurlar, sahipsizler ortada kaldı. Adına sosyal devlet dedik. Devlete sorumluluklarını hatırlattık. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın algısı yeniden hatırlandı. Yıllarca devlet halkının gerisinde kaldı. Hep yaklaşım ve zihniyet olarak gerideydi. İlk defa yakın dönemde devleti yönetenlerin algısı halkın önüne geçti. Ve halkın önünü açmaya başladılar.

Vizyonumuz o kadar genişti ki yeryüzünü bize mescit kılan Rabbim, vizyonumuzun ilk boyutunu, sonucunda cenneti vaat ederek sınırsızlığını ve boyutsuzluğunu ifade etmişken Elazığ, Türkiye dar geldi ve İHH 45 ülkede 45 bin yetime sahip çıktı. Yereli atmadan, yereli merkez edinerek bunları yaparken ne bir ücretli elemanımız ne bir aracımız oldu. Her gönüllümüz gönlünü, cebini, aracını infak etti. Bugün Elazığ’da 130’a yakın yetim ailemizle bir aile olduk. Birçok sosyal etkinlikle maddi katkıların ötesinde bir birliktelik gerçekleştirdik. Sahipsiz, evsiz, babasız yavruları kanatları altına alan günümüzün zalim ve acımasız ortamında çırpınan, yüreği yanık annelerimizi kutluyor ve ellerinden öpüyoruz.“
dedi.

Yasin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Bakır, böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Bu tür organizasyonların devam etmesi gerektiğini belirten Kılıç, “Ramazan ayında inşallah çocuklarımızı iftar yemeğine de davet etmek istiyoruz” dedi.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Av. Şuay Alpay ise iyinin kötüye, güzelin çirkine, hayırlı olanın hayırsıza izzetli olanın izzetsize mahkûm edildiği bir zaman diliminden iyinin ve hayrın öne çıkarıldığı bir coğrafya ve ruh iklimine kavuştuklarını söyledi. Bu ruh ikliminin devam etmesi temennisinde bulunan Alpay, ”Yetimler bizim emanetimizdir. Boynumuzun borcudur. Bütün iyilikler ve güzellikler onlar için olsun. Yetimlerin başında bir kahraman gibi savaş yapan anneleri de yürekten selamlıyorum. Bu güzellikler ve hayırlar hep bu şehirde, bu ülkede, bu coğrafyada devam etsin” dedi.



Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da organizasyondan dolayı İHH’yı tebrik ederek, “İHH Türkiye’de ve dünyada örnek çalışmalar yapıyor. Elbette bu örnek çalışmalarının kahir ekseriyeti medyaya yansımıyor. İnanıyorum ki en kalbi duygularla yansıması gereken yüce Mevla’mızın huzurunda sevaplarını almak üzere gerçek manada çalışmalarını yürütüyorlar. Bu açıdan İHH örnek alınacak bir yardım kuruluşu. İnancımız şudur; yardımda sağ elin verdiğini sol elin bilmemesi gerekir. Ancak toplumu da buna teşvik etmek için elbette bir kısım yapılanların da bilinmesinde fayda var” dedi.

Elazığ’ı en fakir, en yoksun, en garip ve yetimin çok rahat yaşayabildiği bir şehir haline getirmenin mücadelesi içinde olduklarını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
“Bu mücadelede yetim kardeşlerimiz, evlatlarımız, öksüz kardeşlerimiz elbette yaşam kalitesinin olmazsa olmazlarıdır. Onların bir anlık tebessümü bir dünyaya bedeldir. Bu açıdan bu yavrularımızın bir anlık tebessümüne vesile olan bütün iş adamlarımızı ve organizasyonda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bütün bu organizasyonlara Elazığ belediyesi olarak da sonuna kadar bize düşen bir görev olduğunda destek vereceğimizin de buradan bilinmesini istiyorum.”

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan çocuklara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulunuldu.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022