İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Elazığ'dan Suriye'ye 20 TIR’lık un yardımı
Elazığ’da İHH İnsanı Yardım Vakfı - Elazığ Belediyesi işbiriğiyle düzenlenen Suriye’ye yardım kampanyasında toplanan un dolu 20 yardım TIR’ı dualarla yola çıktı.
Suriye, Türkiye 11.02.2015

Elazığ’da İHH İnsanı Yardım Vakfı - Elazığ Belediyesi işbiriğiyle düzenlenen Suriye’ye yardım kampanyasında toplanan un dolu 20 yardım TIR’ı dualarla yola çıktı.

Elazığ’da geçtiğimiz hafta İHH İnsanı Yardım Vakfı ile Elazığ Belediyesi işbirliğiyle başlatılan Suriye’ye yardım kampanyası kapsamında MÜSİAD, STK Platformu ve hayırseverlerin de desteği ile 20 TIR un toplandı.

Toplanan yardımların Suriye’ye gönderilmesi için İstasyon Meydanı’nda uğurlama töreni düzenlendi.
Törene Elazığ Belediye Başkan Vekili Asım Nazırlı, Elazığ İHH Başkanı Metin Kılıç, MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı İbrahim Gök ve çok sayıda kişi katıldı.

Suriye’ye 5 bin TIR ulaştı

Törende konuşan Metin Kılıç, İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Suriye krizi başladığı günden beri Türkiye’nin çeşitli illerinden şuana kadar 5 bin TIR’lık muhtelif yardımların Suriye’nin içlerine ulaştırıldığını anlattı.

Elazığ olarak boş durmadıklarını kaydeden Kılıç, şöyle devam etti:

“Bu süre içerisinde Elazığlılar olarak gerekli hassasiyeti gösterdik. Geçmiş yıllar itibari ile 27 TIR’lık yardım Elazığ’dan gönderildi. Bugün itibariyle de 18 TIR undan oluşan yardım konvoyunu gönderiyoruz. Elazığ Belediyesi, MÜSAİD ve STK platformu başta olmak üzere tüm kuruluşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Yardımlarımız Suriye’nin içlerine ulaştırılacaktır. Günlük 100 binlerce kişiye orada aş dağıtılmaktadır. İnşallah Elazığ olarak bir nebze de olsa katkıda bulunacağız."

Savaş uzadıkça mağduriyetlerin arttığını dile getiren Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şuanda 10 milyon insan mülteci durumundadır. Resmi olmayan kayıtlara göre şuan 1 milyondan fazla şehit var Suriye’de. Buna duyarsız kalmamız mümkün değildi. Bizlerde Elazığ olarak gerekli hassasiyeti gösterdik. Temennimiz ve dileğimiz bundan sonra böyle bir kampanya yapmamak, savaşın biran önce bitmesini istiyoruz. Gerek buradaki, gerekse dünyanın birçok ülkesinde mülteci olan Suriyeli kardeşlerimiz ülkelerinde ayakları üzerinde dursunlar istiyoruz"

İnsani ve vicdani bir kampanya

Elazığ Belediyesi ve İHH ile ortaklaşa Suriye’deki mağdurlara yönelik insani ve vicdani bir kampanya düzenlediklerini belirten Belediye Başkan Vekili Asım Nazırlı da şunları söyledi:

"Bilindiği gibi dört yıldan beri Suriye’de bir insanlık dramı yaşanıyor. Elbette millet olarak bu zulme seyirci kalamazdık. Zira bizler Doğu'da bir müminin eline batan dikenin acısını Batıda hisseden bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bu pencereden bakıldığında Suriye’de yaşanan büyük acılara sessiz kalmak İslami ve insani bir duruş olamazdı. Sağ olsunlar dünyadaki tüm mazlum insanların yanında olan İHH öncülüğünde belediyemizin de katkılarıyla ortaklaşa bir yardım kampanyası düzenledik. Hayırsever Elazığlı hemşerilerimizin her zaman olduğu gibi Suriye’ye yardım konusunda da 7’den 77'ye el ele vererek kampanyaya destek olacağını biliyorduk.

Toplanan ve bugün yola çıkan yardımlar, yıllardan beri bölgede bulunan İHH temsilcileri tarafından bizzat gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.

Ben bu kampanyaya öncülük eden İHH Elazığ Şubesi Başkanı Metin Kılıç ve yönetim kurulu üyelerine, kampanyaya destek olan Elazığlı duyarlı STK ve hayırsever hemşerilerimize sonsuz teşekkür ediyorum.”

Her birinde 27,5 ton unlu yüklü olan 18 TIR, yapılan duaların ardından yarısı Kilis, yarısı ise Reyhanlı'dan Suriye içlerine ulaştırılmak üzere konvoy halinde İstasyon Meydanı'ndan yola uğurlandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024