İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Endonezya'daki selin faturası ağırlaştı: 50 ölü, 350 bin evsiz
Endonezya’da meydana gelen sel felaketinin faturası her geçen gün ağırlaşıyor. Selden hayatını kaybedenlerin sayısı 50’yi bulurken, 350 bin insanın da evsiz kaldığın bildirildi. İHH, ilk etapta bölgey
Endonezya, GüneyAsya 07.02.2007

Şubat başında şiddetli yağmurlar nedeniyle sel felaketine maruz kalan Endonezya’dan acı haberler gelmeye devam ediyor. Sel felaketinin faturası her geçen gün ağırlaşıyor. Başkent Cakarta başta olmak üzere birçok kent ve kasabada etkili olan selin yol açtığı tahribat, sular çekilmeye başlayınca daha net bir şekilde ortaya çıktı.  

ÖLÜ SAYISI 50’YE YÜKSELDİ

Şiddetli yağışların yol açtığı sellerde aybaşından bu yana ölenlerin sayısı 50'ye yükseldi. Endonezya Sağlık Bakanlığı, Cakarta ve çevresinde 350 bin felaketzede bulunduğunu belirtildi. Cakarta'nın yaklaşık 30 mahallesinde suların yüksekliğinin 40 cm ila 1,5 metre arasında olduğu belirtiliyor.

50 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 350 bin kişinin evsiz kaldığı sel felaketinin ardından kurtarma ekipleri afetzedelerin yardımına koşmak için seferber oldu.

Kurtarma ekiplerinin, selden en çok etkilenen başkent Cakarta ile Tangerang, Bogor ve Bekasi bölgelerindeki halkın kurtarılmasına öncelik verdikleri belirtildi. 

İNSANLAR MEZARLIKLARDA YATIYOR

Cakarta'daki bölgelerin yüzde 20'sinden fazlasına elektrik verilemediği, sel suları nedeniyle kara ve demir yollarının büyük hasar gördüğü, sular altında kalan en az iki hastanedeki hastaların üst katlara taşındığı bildirildi.

Cakarta valisi halka kendi güvenlikleri için evlerini terk etme çağrısında bulunurken, başkentin yoksul kesimlerinde yaşayanların bazılarının bir mezarlığa sığındığı belirtiliyor.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bu kişilerin Karet mezarlığında ıslak giysilerini mezar taşlarına serdikleri ve yiyeceklerini paylaştıkları bildirildi. 

İHH’DAN YARDIM

İnsanî Yardım Vakfı (İHH) selzedelerin yardımına koştu. İHH ilk etapta selden zarar gören 100 bin insana dağıtılması amacıyla gıda ve tıbbi malzeme yardımında bulundu. Bölgeden gelen haberlere göre; insanların en çok, mutfak malzemeleri, gıda maddeleri ve sağlık malzemelerine ihtiyaçları bulunuyor. İHH ilk etapta bölgeye acil yardım malzemeleri ile bir bot gönderdi.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024