İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Erbaa’da terör mağdurları için yardım seferberliği
Tokat'ın Erbaa ilçesinde Erbaa Sivil Toplum Kuruluşu Platformu temsilcileri tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör mağduru olan vatandaşlar için yardım kampanyası başlatıldı.
02.05.2016

Tokat'ın Erbaa ilçesinde Erbaa Sivil Toplum Kuruluşu Platformu temsilcileri tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör mağduru olan vatandaşlar için yardım kampanyası başlatıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Türkiye genelinde sivil toplum kuruluşları ile birlikte "Kardeşim-Biraye Min" sloganı ile başlattığı yardım kampanyasına Erbaa sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi.

“Kardeşim bölünürsek yok oluruz, bölüşürsek var oluruz” sloganıyla bir araya gelen 18 STK Cumhuriyet Meydanı’nda basın bildirisi okuyarak yardım kampanyası başlattı. 2 hafta sürmesi planlanan kampanyaya Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan, AK Parti Erbaa İlçe Başkanı Mikail Altıntaş da destek verdi. Kampanya kapsamında toplanacak bağış ve yardımlar operasyon bölgesindeki mağdur vatandaşlarla gönderilecek.

Cumhuriyet Meydanı'nda başlatılan kampanyada sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını Erbaa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Cengiz Çırak okudu.

Açıklamanın ardından konuşan Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım bu tablonun gözlerini yaşarttığını ifade ederek “Erbaa güzel günlerinden birini yaşıyor. Erbaa bugün de birliğin beraberliğin yaşandığı bir kent olmuştur. İnsanların dertleriyle dertlenen sorunlarını çözmek için çalışan derneklerimiz ve biz buradayız. Omuz omuza verdik inanıyoruz ki teröre inat bir ve beraber olacağız. Devlet terörle mücadele ederken bu mücadelenin sivil ayağını bizim oluşturmamız gerekiyor. Hükümetimize devletimize yardımcı olmanın bir yolu da budur. Millet olmanın da yolu budur. Ecdadımız da böyle yapmış” diye konuştu.

Erbaa da 18 STK nın bir araya gelerek kardeşlik üzerine böylesi bir girişimde bulunmalarının bir milat olacağını belirten başkan Yıldırım bu tür birlikteliklerin destekçileri olacaklarını vurguladı.

Toplantı Erbaa Hicret Camii İmama hatibi Ali Haydar Hocanın yapmış olduğu dua ile son buldu.

Basın açıklaması sonrası 15 gün boyunca yardımların toplanacağı standın açılışı yapıldı.

Basın Bildirisi

Açıklamada şöyle denildi:

Kardeşim bölünürsek yok oluruz bölüşürsek var oluruz

Erbaa sivil toplum kuruluşu platformu temsilcilerinden doğu ve Güneydoğu Anadolu’da PKK terörü mağduru kardeşlerimiz için yardım çağrısı

Türkiye’de en önemli sorunlardan olan Kürt sorununu ortadan kaldırmak amacıyla başlatılan çözüm sürecinin, kendisini Kürtlerin tek temsilcisi olarak gören faşist ve Kürt ırkçısı zorba PKK terör örgütü tarafından sabote edilmesinin ardından, örgütün şehirlere taşıdığı hendek siyaseti, bölgedeki Kürt halkının yıllardır sürmekte olan acı ve sıkıntılarını katmerleştirmiş durumda.

PKK ve zihniyetinin tek sorumlusu olduğu hendek siyasetinin sonucu kaçınılmaz olarak ortaya çıkan çatışmalar neticesi, başta Sur, Yüksekova, Cizre olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde binlerce aile evlerini, şehirlerini terk etmek zorunda kaldı. Bölgede iş yerleri kapanan, eğitimlerine devam edemeyen kardeşlerimiz mağdur durumda. Bu konuda öncelikli olarak devletimize görev düşmekte ise de, halkımıza da büyük sorumluluk düşmektedir. Halkımız PKK terörünün evlerinden ettiği, aç ve yoksul duruma düşürdüğü bölge halkına kardeşlik elini uzatmak, onların yaralarına karınca kararınca merhem olmak, hem de onların sıkıntılarını paylaştığını göstermek, Kürt halkıyla sorunu olmadığını, sorununun PKK ve zihniyeti ile olduğunu bu şekilde ortaya koymak durumundadır.

Erbaa'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak hedefimiz;

Doğu ve Güneydoğu'da mağdur olan halkın günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek gıda yardımında bulunmak.

Güvenlik Güçlerinin düzenlemiş olduğu terör operasyonları kapsamında bölgede  oluşan olumsuz şartların bertaraf edilmesi.

Bölgedeki birlik ve beraberliği terör örgütü propagandasından korumak.

Sosyal hayatı daha hızlı organize edebilecek mekanizmaların oluşmasını sağlamak.

Doğudaki kardeşlerimize batıdaki yaşayan kardeşlerinin desteklerinin gösterilmesi.

Teröre destek vermeyen Doğu halkının Türkiye'nin bir parçası olduğunu göstermek.

Bu amaçla İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Türkiye genelinde 2 bini aşkın sivil toplum kuruluşuyla beraber “KARDEŞİM – BİRAYÊ MİN” sloganıyla düzenlediği, doğu ve Güneydoğu Anadolu’da PKK teröründen zarar gören Kürt kardeşlerimize yönelik yardım kampanyasına Erbaa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak bizlerde destek veriyor, sizleri de Doğu ve Güneydoğu'daki mağdur kardeşlerimize destek olmaya, bu şekilde Ümmet kardeşliğimizi ortaya koymaya çağırıyoruz.

"Kardeşim – Birayê Min" Kampanyasına destek olmak için temsilciliklerimize müracaat ederek makbuz karşılığı veya banka hesap numaramız ile bağışta bulunabilirsiniz. Yapacağınız bağışlarla oluşturacağımız insani yardımları bizzat bölgeye götürerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı planlıyoruz.

Yüce Allah yardımlarınızı dünyevi ve uhrevi kurtuluşumuza vesile kılsın inşallah.

PLATFORM TARAFINDAN TEMİN EDİLMESİ PLANLANAN GIDA LİSTESİ ŞUNLARDAN OLUŞMAKTADIR:

Makarna, Fasulye, Pirinç, Sıvı yağ, Çay, Şeker, Mercimek, Un, Bulgur, Yumurta, Zeytin, Reçel, Bebek maması

Temin edilecek gıda malzemelerinden en az 1 adet TIR bölgede faaliyet gösteren Diyarbakır İslami STK Platformuna teslim edilmesi hedeflenmektedir.

BANKA HESAP NUMARASI:

AMASYA İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİ İNSANİ YARDIM DERNEĞİ TÜRKİYE FİNANS AMASYA ŞUBESİ

IBAN: TR52 0020 6001 9102 6804 9700 01

HESAP NO: 2680497-1

Kampanya kapsamında oluşturulan Erbaa STK Platformu üyeleri

1. AMASYA İHH
2. ERBAA İHH
3. ERBAA GENÇ İHH
4. HAYRAT VAKFI
5. HİZMET VAKFI
6. HİCRET DERNEĞİ
7.  HACEGAN DERNEĞİ
8. DİN GÖREVLİLERİ DERNEĞİ
9.  MEMURSEN
10. ALTINOLUK DERNEĞİ
11. ERBAA BELEDİYESİ GENÇLİK
12. ERBAA AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATI
13. ERBAA TİCARET ODASI
14. ERBAA ESNAF VE SANATKARLAR ODASI
15. ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ
16. ÜNİVERSİTE KULÜPLERİ
17. ENSAR VAKFI
18. ERBAA İMAM HATİP MEZUNLARI DERNEĞİ

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022