İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Erbakan için Gazze’de taziye çadırı
Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan’ın vefatının ardından İHH İnsani Yardım Vakfı Gazze Bürosu, Gazze’de taziye çadırı kurdu. Yoğun ilgi olan taziye çadırını Başbakan İsmail Heniyye ile bakanlar da z
Filistin, Ortadoğu 01.03.2011

Eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ölüm haberi bütün İslam alemini yasa boğdu. Erbakan’ın cenazesine 60 ülkeden temsilciler katılırken, dünyanın bir çok yerinde de gıyabi cenaze namazları kılındı.

Erbakan’ın ölüm haberi Filistin halkını da yasa boğdu. Vefat haberi üzerine İHH İnsani Yardım Vakfı Gazze Bürosu, Erbakan Hoca için taziye çadırı kurdu. Taziye çadırı gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı. Yaşanan ilgi üzerine taziye çadırı birkaç gün daha kurulu kalacak. Taziye çadırını Başbakan İsmail Heniyye ve Bakanlarda ziyaret ederek taziyelerini ilettiler. Heniyye ziyareti sırasında, Erbakan hocanın vefatı ile sadece Türkiye’nin değil bütün İslam aleminin çok büyük bir liderini kaybettiğini söyledi. Güvenlik sebebi ile bugün kılınması planlanan gıyabi cenaze namazı ise Cuma gününe alındı. Cuma günü kılınacak olan gıyabi cenaze namazını, Başbakan İsmail Heniyye kıldıracak.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024