İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Erbakan: Ne güzel bir çalışma
54. Hükümet Başbakanı ve Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, İHH Başkanı Bülent Yıldırım ve beraberindeki heyeti kabul etti. Erbakan, ambargoyu denizden delmeyi hedefleyen gemi çalışması i
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 15.04.2010

İsrail'in ambargo uyguladığı Filistin'e ilaç, tıbbi cihaz, çimento, demir vs. acil ihtiyaç malzemelerini götürecek gemi filosunu oluşturmak için çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı heyeti, 54. Hükümet Başbakanı ve Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı ziyaret etti. 

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Korkmaz, Mazlumder Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, İngiltere'den Gazze gönüllüsü Muhammet Savala ve diğer temsilcilerden oluşan heyet, Erbakan’la konutunda bir süre görüştü.

Kabulde konuşan Milli Görüş Lideri Erbakan, yapılanların çok hayırlı bir hizmet olduğunu söyleyerek, "Allah hepinizden razı olsun. Elinizden gelen gayreti gösteriyorsunuz. Bir nevi farzı kifaye yapıyorsunuz. Allah hayırlarınızı daha da büyütsün, kurtuluşu nasip etsin. Bütün engellemelere rağmen ne güzel bir çalışma gerçekleştiriyorsunuz" dedi.

Yapılan çalışmanın zulmü tamamen ortadan kaldırmayacağını belirten Erbakan, ancak aç ve hastalara ilaç yardımı götürmenin çok önemli vazife olduğunu vurguladı. Erbakan, "Mesele bir insanlık meselesidir. Kökünden çözüm için, yeni bir dünya kurmaktan başka çare yoktur" diye konuştu.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım ise konvoyla ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Erbakan'a bu projeye verdiği destekten dolayı teşekkür eden Yıldırım, "Bu hocamızın insani yardım olarak tavsiyesidir. Biz bu tavsiyeyi gerçekleştirmeye çalışıyoruz" dedi. 

Yıldırım, şu ana kadar 8 geminin hazır hale getirildiğini, hedeflerinin bu sayıyı 10'a tamamlamak olduğunu kaydetti. Gazze'de yaşanan acımasız ambargoyu kırmak için 50 ülkeden büyük destek verildiğini dile getiren Yıldırım, başta Avrupa olmak üzere Endonezya, Malezya ve Türkiye'den milletvekillerinin de bu projeye destek olduklarını vurguladı. Mayıs'ta yola çıkmayı planladıklarını ifade eden Yıldırım, "Denizden ilk defa böyle büyük bir yardım organizasyonu ile ambargoyu deleceğiz ve Gaz ze'ye insani yardımları ulaştıracağız" diye konuştu.


İlgili haberler
Tümünü gör
Muş’ta yetim 4 genç kıza çeyiz desteği
Muş’ta yetim 4 genç kıza çeyiz desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, her yıl düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri (YDG) etkinlikleri kapsamında yurt içinde ve yurt dışında yetimlere ve ailelerine yönelik çeşitli programlar, gelir desteği amaçlayan projeler ve yardım faaliyetleri düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak, Muş İHH tarafından ekonomik imkânları kısıtlı yetim 4 genç kıza çeyiz desteği sağlandı.
12.05.2023
Deprem bölgesinde milyonlarca kişiye destek
Deprem bölgesinde milyonlarca kişiye destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, deprem bölgelerinde yardım çalışmalarına devam ediyor. İHH, bugüne kadar 7 bin 341 arama kurtarma ve acil yardım görevlisi ile çalışmalarda bulundu ve depremden etkilenen milyonlarca kişiye destek oldu.
03.05.2023
İHH Somalili 38 bin 601 aileye un dağıttı
İHH Somalili 38 bin 601 aileye un dağıttı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2020 yılından bu yana kuraklığın yoğun bir şekilde devam ettiği Somali’de yardım çalışmalarına devam ediyor. İHH, çalışmaları kapsamında son olarak, ülkenin 10 şehrinde 38 bin 601 aileye 75’er kilo un dağıtımında bulundu. Dağıtımlardan yaklaşık 232 bin kişi faydalandı.
26.04.2023