İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Erbil’deki Kürt mültecilere yardımlarımız ulaşmaya başladı
İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, Suriye’den Irak’a göç eden mültecilere yardımlarını ulaştırmaya başladı.
Irak, Suriye 22.08.2013

İHH ekipleri, Kuzey Irak’ın Erbil kentine 30 km uzaklıkta olan Kewirgosk mülteci kampına göç eden binlerce Kürt mülteci için bölgeye gitti. Ekiplerimiz, ilk etapta 60 bin dolar tutarındaki yardım paketlerini mültecilere dağıtmaya başladı.

Toplamda 2000 aileye dağıtımı yapılacak olan kumanyaların her birinin içerisinde 2 kg pirinç, 2 kg bulgur, 2 kg nohut, 2 kg şeker, 2 kg çay, 2 teneke salça ve 2 lt sıvı yağ bulunuyor. Birçok insanın hala göç ettiği kampta, büyük bir çadır ihtiyacı da bulunuyor.

Suriye’nin Kobani, Afrin ve Haseki gibi bölgelerinden kaçan Kürtler, önce Duhok’a oradan da araçlarla Erbil’deki Kewirgosk’a göç ediyor. Bu süreçte de yaklaşık 30 bin Kürt mültecinin Kuzey Irak’a geldiği tahmin ediliyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’ye 2 bin 460 hisse kurbanlık
Suriye’ye 2 bin 460 hisse kurbanlık
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin çeşitli bölgelerinde 2 bin 460 hisse kurbanlık kesimi yaparak, etlerini savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.
16.06.2024
Tarladan çadır kentlere ilk mahsul heyecanı
Tarladan çadır kentlere ilk mahsul heyecanı
Şam Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde yerli tohum üzerinde yapılan çalışmalar sonrası seralarda yetiştirilen tarım ürünleri ilk mahsulünü verdi.
11.06.2024
İdlib’teki kamplara dayanıklı ekmek yardımı
İdlib’teki kamplara dayanıklı ekmek yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki kamplarda yaşayan ailelere, Bingöl İHH tarafından gönderilen 185 bin paket dayanıklı ekmek dağıtıldı.
31.05.2024