İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Etiyopya ışığı gördü
İHH İnsani Yardım Vakfı, Afrika Katarakt Projesi kapsamında Etiyopya’nın Mekele bölgesinde bin kişiyi göz muayenesinden geçirdi. Yapılan muayene sonrasında 210 kişiye katarakt ameliyatı yapıldı. Etiyopya’da TİKA ile ortaklaşa yapılan ameliyat sayısı 4 bin 10’a ulaştı.
Afrika, Etiyopya, Türkiye 06.07.2010

Afrika’nın fakir ülkelerinden Etiyopya’nın en büyük problemlerinden birisi de Katarakt hastalığı. Maddi imkânsızlıklar ve doktor yetersizliği sebebiyle binlerce insan yıllarca karanlığa mahkûm bir şekilde hayatlarını sürdürüyor.

Ülkede yaklaşık 500 bin katarak hastası bulunmasına rağmen sadece 200 göz doktoru görev yapıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), 3 yıldır ortaklaşa olarak gerçekleştirdikleri Afrika Katarakt Projesi ile katarakt hastalarını ışığa kavuşturuyorlar.

İHH ve TİKA ekipleri son olarak Etiyopya’nın Tigray eyaletine bağlı Mekele şehrinde göz taraması gerçekleştirdi. Çevre bölgelerden gelen insanlarla beraber toplam bin kişi göz muayenesinden geçirildi. Muayenesi yapılanlar arasında 210 kişi ameliyat edilerek ışığa kavuşturuldu. Bu sayı ile birlikte ameliyat edilen hasta sayısı 4 bin 10 rakamına ulaştı. Hedef Etiyopya’da 10 bin ameliyat gerçekleştirmek. Afrika’da 10 farklı ülkede katarakt ameliyatları yapan İHH bugüne kadar toplam 40 bin 151 yoksul Afrikalıyı ameliyat ettirerek ışığa kavuşturdu. Bu rakamın 2 yıl içerisinde 100 bin olması hedefleniyor.

Katarakt Projesi sorumlusu İhsan Özyürek, İHH ve TİKA’nın 3 yıldır Etiyopya’da ameliyatlar gerçekleştirdiğini belirterek şunları söyledi: “Hayırseverlerimizin bağışlarıyla projemizi finanse ediyoruz. 120 liralık bir bağışla bir katarakt ameliyatı yapılabiliyor.”

Siz de 120 TL’lik bir bağışla Afrika’da görme problemi yaşayan bir insanın ışığa kavuşmasına vesile olabilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024