İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Etiyopya’da yeni katarak ameliyatları
İHH İnsani Yardım Vakfı Etiyopya’da 1500 katarakt ameliyatı gerçekleştirdi.
Etiyopya 08.05.2014

İHH’nın en fazla önem verdiği projelerden birisi olan katarakt ameliyatları bütün hızıyla devam ediyor. Son olarak Etiyopya’da yeni göz muayeneleri ve ameliyatlar gerçekleştirildi.

Program kapsamında İHH’nın partner kuruluşlarından birisi olan Charity and Development Association (CDA) kurumu ile Halaba bölgesinde 1000 tane ve Fitsum Birhan Eye Hospital kurumu ile de Ejere bölgesinde 500 tane katarakt ameliyatı yapılarak toplamda 1500 kişi yeniden görme yetisini kazandılar.

Tüm dünyada daha çok yaşlılarda görülen bir hastalık olarak bilinen katarakt, göz içindeki lensin saydamlığını kaybederek bulanık bir görünüm alması durumudur ve tedavi edilmediğinde körlüğe sebep olmaktadır.

Afrika’da sıcak hava, beslenme ve iklim koşulları sebebiyle pek çok insan genç yaşta katarakt olarak görme yeteneğini yitirmektedir. Göz doktorlarının ve tedavi imkânlarının yetersizliği de buna eklenince özellikle kırsal kesimlerde birçok hasta, ameliyat olamadan karanlığa mahkûm yaşamaktadır.



İHH katarakt hastalığının yoğun olduğu bölgelerde hem partner kuruluşları ile hem de Türkiye’den bölgeye giden gönüllü doktorlar ile 5 dakika süren bir ameliyat sonucunda insanları yeniden ışığa kavuşturuyor. İsteyen bağışçılarımız 200 tl ile bir kişinin ameliyat masraflarını karşılayarak o kişiye ışık olabilirler.

Katarakt bağışı için lütfen tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024