İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Etiyopyalı fakir ailelere gıda yardımı
İHH, 6 milyon çocuğun akut yetersiz beslenme riski ile karşı karşıya olduğu Etiyopya’ya yardım elini uzattı. Zewaya bölgesindeki 350 yetim ailesine 75 kilo un, 3 litre yağ, 7,5 kilo bakliyat ve 3 kilo
Afrika, Etiyopya 10.08.2008

Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Etiyopya’da bu yıl yağmurların geç başlaması sebebiyle ekinler büyük bir zarar gördü. Kuraklık sebebiyle birçok insan, açlıktan kaynaklanan ölümlerle hayatını kaybetti.

Birleşmiş Milletler (BM) de Etiyopya’da altı milyon çocuğun akut yetersiz beslenme riski ile karşı karşıya olduğu uyarısında bulunarak insani yardım çağrısında bulunmuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Etiyopya’da açlığın en şiddetli şekilde yaşandığı bölgelerden biri olan Zewaya Dugda bölgesine acil gıda yardımında bulundu.

İHH, başkent Adisababa’nın 200 kilometre uzağındaki Zewaya Dugda bölgesinde 350 yetim ailesine acil gıda yardımı yaptı. Yardım ekibi, her bir aileye 75 kilo un, 3 litre sıvı yağ, 7,5 kilo bakliyat ve 3 kilo şekerden oluşan gıda malzemesi dağıttı. Yapılan yardımla bu ailelerin geçinme sorunları bir süreliğine çözüldü.

İHH, Ramazan ayında da fakir Etiyopya halkına gıda yardımında bulunacak.

Zewaya’da fakirlik dibe vurmuş

Zewaya bölgesi Etiyopya’nın en fakir bölgelerinden biri olarak biliniyor. Bölge halkı, tarım ve hayvancılık yaparak geçimini sağlıyor. Ancak tarım çok ilkel yöntemlerle yapıldığı için istenen verim alınamıyor. Aile başına düşen hayvan sayısının az olması da insanların geçimini olumsuz etkiliyor. Bölgede bu yıl yağmur mevsiminin geç başlaması, ekinlerin büyük zarar görmesine sebep oldu. Bu da temel geçim kaynağı tarım olan halkın geçim problemini büyük bir sıkıntıya soktu.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024