İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Etiyopyalı yetimlere Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan 2017 Çalışmaları kapsamında Etiyopya’ya giderek 560 yetim çocuğa bayramlık hediye etti ve 660 aileye kumanya dağıtımı gerçekleştirdi.
Etiyopya 08.06.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı iyilik kervanı, her yıl olduğu gibi bu Ramazan da dünyanın farklı coğrafyalarındaki ihtiyaç sahipleri için yola çıktı. Ramazan 2017 çalışmaları kapsamında Etiyopya’ya giden İHH ekipleri, hayırseverlerin destekleri ile 560 yetim çocuğa bayramlık hediye etti ve 660 aileye kumanya dağıtımı gerçekleştirdi.

Bayramlık kıyafetler Shashemene bölgesinde; kumanya paketlerinin dağıtımıysa Worabe, Sankura, Hulbareg, Shashemene bölgelerinde gerçekleştirildi.

etiyopya-3.jpg

Türkiyeli hayırseverlere dua

İHH Ramazan Çalışmalarını gerçekleştirmek üzere bölgeye giden İHH İstanbul Yetim Koordinatörü Reşat Başer, bayramlık ve kumanya yardımlarının yanı sıra çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi. Başer, şöyle devam etti:

“İHH Yetim Sponsorluk Çalışmaları kapsamında desteklenen yetim aileleri ziyaret edilerek durumları hakkında bilgi aldık. Özellikle Yetim Dayanışma Günlerinde Kalkındırma Projeleri yapılan ailelerin bu yardımlarla ayakta kaldıklarını gözlemledik. Burada yetimlere bayramlıklarını giydiren ekiplerimiz çocukların sevinçlerine ortak oldular. Ayrıca çocukların ailelerine de çeşitli hediyeler takdim eden ekiplerimiz, Ramazan heyecanına bayram sevinçlerini de eklemiş oldu.”

İHH’nın Ramazan yardımları ile birlikte bölgedeki ailelerin yaşam şartlarının bir nebze de olsa hafifleyeceğini söyleyen Başer, yardım yaptıkları Müslümanların Türkiyeli hayırseverlere bolca dua ettiklerini ifade etti. Başer, “Bu çalışmalarla birlikte bölge halkı, evlerine giren yiyeceklerden ziyade Ramazanı bizlerle geçirmenin sevincini yaşadılar” dedi.

_mg_1630.jpg

6 bin 500 yetime düzenli destek

İHH, hamilik sistemiyle Etiyopya’da 6 bin 500 yetimi düzenli olarak destekliyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024