İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Etiyopyalı yetimlerimizle kardeşliği paylaştık
2013 Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Etiyopya'yı ziyaret eden ekibimiz Türkiye'ye döndü.
Afrika 09.05.2013

25 Nisan'da İstanbul'dan yola çıkan İHH ekibi 5 gün boyunca Etiyopya'nın farklı bölgelerinde yetimlere yönelik projeler gerçekleştirdi.

Ralli sürücüsü ve TV Programcısı Burcu Çetinkaya, Avukat Özlem Akgüç, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gülden Sönmez, İHH İletişim Danışmanı Ümit Sönmez ve yetim birimi çalışanlarından Emine Cihangir'in yer aldığı ekip ilk olarak İHH’nın bölgedeki kardeş kuruluşu CDA (Charity Development Association) ofisini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İkinci gün Etiyopya’nın farklı bölgelerinden gelen yetim çocuklarla birlikte sabahın erken saatlerinde Awash Ulusal Parkı’nı dolaşan İHH ekibi, parktaki hayvanların doğal yaşam alanlarını, parktaki müzeyi ve şelaleyi gezdi. Aynı gün ayrıca bölgedeki en büyük ve ülkenin en eski şeker fabrikasını ziyaret eden ekibimiz ve yetim çocuklar burada şekerin nasıl üretildiğini gözlemledi.

Ertesi gün Abomsa bölgesinde gün boyunca farklı spor etkinlikleri, bilgi yarışmaları vb. etkinliklerle yetenek ve tecrübelerini sergileyen Etiyopyalı yetim çocuklar unutulmaz bir gün geçirdi.

Mahalli yetkililerin de katıldıkları etkinliklerde özellikle bölgede kadın ve çocuk haklarıyla ilgili çalışmalar yapan kurum yetkilileri misafirperverliklerini göstererek ekibimizi yalnız bırakmadı. Kurum yöneticileriyle bir akşam yemeğinde bir araya gelen İHH ekibi gerçekleştirilecek projeler hakkında da fikir alışverişinde bulundu.

Son olarak yetim çocukları evlerinde ziyaret eden ekibimiz Etiyopya’nın farklı köylerinde yaşayan ailelerin yaşam koşullarını yerinde gözlemleme fırsatı buldu. Program kapsamında ayrıca çocuklara çeşitli hediyeler de takdim edildi.

İHH Etiyopya’da Türkiyeli hayırseverlerin bağışlarıyla sponsor aile sistemi kapsamında 1292 yetim çocuğu düzenli olarak destekliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024