İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
‘’EV’’kısa filmi ödüle doymuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yapımcılığını, Orhan Dede’nin yönetmenliğini üstlendiği ‘’EV’’ isimli kurmaca kısa film ödüle doymuyor. Daha önce iki ödül alan “Ev” filmi bu sefer de “Alemlere Rahmet Ulusal Kısa Film Yarışması”’ndan birincilik ödülü ile döndü. Yarışmada birincilik ödülü ‘’Ev’’ filmi ile Orhan DEDE’ye verildi. Dede, ödülünü Muhammed Emin Yıldırım’ın ellerinden aldı.
29.10.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yapımcılığını, Orhan Dede’nin yönetmenliğini üstlendiği ‘’EV’’ isimli kurmaca kısa film ödüle doymuyor.

Daha önce iki ödül alan “Ev” filmi bu sefer de “Alemlere Rahmet Ulusal Kısa Film Yarışması”’ndan birincilik ödülü ile döndü. Yarışmada birincilik ödülü ‘’Ev’’ filmi ile Orhan DEDE’ye verildi. Dede, ödülünü Muhammed Emin Yıldırım’ın ellerinden aldı.

Alemlere Rahmet Ulusal Kısa Film Yarışması’ndan jürileri arasında önemli isimler de yer aldı;

• İhsan Kabil (Sinema Yazarı – Jüri Başkanı)
• Bedir Acar (Gazeteci – Sanat Eleştirmeni)
• Bünyamin Yılmaz (TV Program Yapımcısı – Sanat Eleştirmeni)
• Tarık Tufan (TV Program Yapımcısı – Yazar)
• Yrd. Doç. Dr. Nihal Şahin Utku (İslam Tarihçisi – Akademisyen)
• Merve Kavakçı (Politikacı-Akademisyen – Yazar)
• Mehmet Kaman (İletişimci – Siyer Vakfı Kültür Komisyonu Başkanı)




“Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali” En İyi Film Ödülü

7 şehrin 7 velisini konu alan “Yed-i Velayet Yedi Vilayet Kısa Film Festivali” final gecesine ev sahipliği yaptı. Yarışmada, en iyi kısa film ödülü Orhan Dede’nin yönetmenliğini yaptığı “Ev” filmi aldı.

28 Eylül'de Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) binasında düzenlenen ödül gecesinde Orhan Dede'nin ödülünü BTSO yönetim kurulu üyeleri Aytuğ Onur ve İlker Duran takdim etti.


 

HAK-İŞ “Kısa Film Uzun İş” Kısa Film Festivali “En İyi Müzik” Ödülü

İşçi konfederasyonu olan HAK-İŞ'in “Kısa Film Uzun İş” sloganıyla başlattığı kısa film yarışmasının bu yıl üçüncüsü gerçekleştirildi.

Kurmaca, Belgesel ve Animasyon dalında 10 dakikayı geçmeyen kısa film çalışmalarının değerlendirildiği kısa film yarışmasında, her üç kategori için de ortak birinci, ikinci ve üçüncü çalışmalar seçildi.

Ödüle değer bulunan sanatçı, yapım ve destekçiler, 22 Ekim’de HAK-İŞ Konfederasyonu'nun 39. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen bir törenle ödüllerini aldı.

Ankara’da düzenlenen ödül töreninde ‘’En İyi Müzik’’ ödülüne layık görülen “Ev”in müziğini ise birçok filme besteleriyle imza atan Yücel Arzen besteledi. Ödülü Yücel Arzen’i temsilen filmin yönetmeni Orhan Dede aldı.

İHH’nın yapımcılığını üstlendiği Orhan Dede’nin yönetmenliğini yaptığı ‘’Ev’’ isimli kısa film, ulusal ve uluslararası birçok kısa film festivaline başvuru yaptı. “Ev” filmi aynı zamanda “1. Marmaris Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda gösterim hakkı kazandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Uluslararası öğrenciler deprem bölgeleri için seferber oldu
Uluslararası öğrenciler deprem bölgeleri için seferber oldu
Sefire-i Alem Derneği öncülüğünde 19 farklı ülkeden 50’yi aşkın öğrenci depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak amacıyla örnek bir çalışma gerçekleştirdi. Öğrenciler, dernek binasında kurulan atölyelerde İHH İnsani Yardım Vakfı’nın kermesinde satılması için sarma ve mantı hazırladı. Ürünlerin satışından elde edilen gelir Kahramanmaraş’ta kurulması planlanan konteyner mahallesinde kullanılacak. Öğrenciler tarafından ayrıca, çocuklar için oyuncak kampanyası başlatılırken, deprem bölgesine gönderilmek üzere toka ve çeşitli giyecekler de dikildi.
18.02.2023
Türkiye’den Ukrayna’ya mobil aşevi
Türkiye’den Ukrayna’ya mobil aşevi
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Rusya’nın saldırısı altındaki Ukrayna’ya gönderilen mobil aşevi İstanbul’dan yola çıktı. Aşevinin günde 30 bin kişiye yemek dağıtması planlandı. Ayrıca İHH’nın geçtiğimiz haftalarda Ukrayna’ya gönderdiği 3 TIR dolusu yardım malzemesi de savaş mağdurlarına ulaştırıldı.
Ukrayna
27.01.2023
Gazze’de on binlerce ihtiyaç sahibine destek
Gazze’de on binlerce ihtiyaç sahibine destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, Gazze’deki yardım faaliyetlerine 2022 yılında da devam etti. Gıda, eğitim, sağlık ve barınma gibi birçok alanda Gazzeli on binlerce ihtiyaç sahibine yardım ulaştırıldı. İHH tarafından şehirde inşa edilen bin 900 öğrenci kapasiteli okulun inşaatı da devam ediyor.
Kurban, Ramazan, Yetim
26.01.2023