İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Eyüp Kız Anadolu İmam Hatip’in 109’uncu yetim kardeşi
“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyası kapsamında 108 yetime sponsor olarak rekor kıran İstanbul'daki Eyüp Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri 1 yetime daha kardeş oldu.
Türkiye 28.03.2014

Eyüp Kız İmam Hatip, İHH'nın Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı desteğiyle 2013 - 2014 eğitim yılında başlattığı “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyası 80 ilde 1775 okul ve Kur'an kursu, 5 bin üzerinde de yetime ulaştı.

Türkiye genelinde büyük rağbet gören projeye katılan İstanbul'daki Eyüp Kız İmam Hatip 108 olan yetim sponsorluğunu, Ortaokul kısmının aldığı yetim kardeş ile 109’a çıkardı. Eyüp kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kendine ait olan rekorunu +1 geliştirmiş oldu.

Bu sebeple Eyüp'de ki okul binasında İHH yetkilileri ile Okul Müdür yardımcısı Nizamettin Demir, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla bir program düzenlendi.

Programda açılış konuşmasını yapan Müdür Yardımcısı Nizamettin Demir, bu hayırlı çalışmaya öncülük eden İHH’nın çalışmalarını takdir ile takip ettiklerini, yetim çalışmasından haberdar olduktan sonra öğretmen arkadaşlarla çocuklarımıza öncülük ederek Türkiye dahil bir çok ülkeden aldıkları yetimleri, kendileri gibi hayata hazırlayan öğrencileri olduğu için mutlu olduklarını ifade etti. Eğitimde Türkiye dereceleri olduğunu belirten Nizamettin Demir, bir alanda kazandıkları birinciliğin kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini bununda yetim kardeş çalışmasında 109 yetim ile kazandıkları birincilik olduğunu söyledi.

Programda konuşan İHH Yetimhaneler koordinatörü Reşat Başer de projenin geldiği nokta hakkında öğrencilere bilgi verdi. Yetimlere sahip çıktıkları ve bu çalışmada ki gösterdikleri üstün gayretten dolayı öğrencilere teşekkür eden Başer, öğrencilerin diğer okullara örnek bir çalışma sergilediklerini belirtti.

İHH’nın yetimlere yönelik başlattığı “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyasına ilginin giderek büyüdüğünü söyleyen Başer, “Kampanyanın uygulandığı il sayısı 80, okul ve Kur'an kursu ise toplam bin 500'u aştı. Şu ana kadar İHH’nın Sponsorluk Destek Sistemi kapsamında 46 ülkede sponsor olduğumuz yetim sayısı 42 bine yaklaştı" dedi.

Bu arada İHH’nın Türkiye’de desteklenen yetim sayısı da 5.000’i geçti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022