İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Eyüp’ten Halep’e yol açın
İHH İnsani Yardım Vakfı Eyüp Temsilciliği, Eyüp Belediyesi ile birlikte Eyüp Kültür Merkezi’nde düzenlediği lansman gecesi ile “Eyüp’ten Halep’e yol açın” kampanyasının startını verdi.
Suriye 15.11.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı, yurt içinde ve yurt dışında yetim çocuklar, yardıma muhtaç aileler ile savaş mağduru insanların yardımına koşmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Suriye'nin Halep kentinde iç savaşın şiddetinin artması ve bölgede hayatını kaybeden Müslümanların sayısının artması ile birlikte Suriye'ye yardım çalışmalarına biraz daha hız veren İHH İnsani Yardım Vakfı Eyüp Temsilciliği, bir buçuk ay boyunca sürecek olan “Eyüp’ten Halep’e yol açın” kampanyası başlattı.

İyiliğe yol ver

Eyüp İHH’nın, “Uzat yardım elini, Halep’in çocukları yalnız kalmasın – İyiliğe yol ver” sloganı ile Eyüp Kültür Merkezi’nde düzenlediği gecede kampanyanın lansmanı yapıldı. Lansmana, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın yanı sıra Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ve beraberindeki parti yöneticileri ile birlikte ilçe yöneticileri katıldı.

Gece, Suriyelilerin ağzından Batı’ya yönelik olarak, “Beni öldürerek getirdiğiniz medeniyeti bir gün size geri hediye edeceğim” sözlerinin salonda yankılanması ile başladı. Halep’te yaşanan katliamı anlatan bir sinevizyon gösterimi ile devam eden lansman gecesine daha sonra yapılan konuşmalarla devam edildi.

Kürsüye ise ilk olarak İHH Başkanı Bülent Yıldırım çıktı. 30 yıldır tüm savaş bölgelerinde bulunduklarını söyleyen Başkan Bülent Yıldırım, konuşmasına, çocuklarını kaybeden annelerin feryadını salonda insanlara duyurması ile başladı.

“Güçlü olmadığımız, birlik olmadığımız ve akıl üretmediğimiz zaman yenilmeye, ağlamaya mecbur kalacağız” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Yıldırım, gözyaşları içerisinde yaşadığı bir anıyı katılımcılarla paylaştı.

bulent-abi.jpg

Şu babaya layık mısınız?

İHH Yönetim Kurulu toplantısında bir videoyu göstererek “şu babaya layık mısınız?” diye sorduğunu hatırlatan Yıldırım, videonun içeriğini şu şekilde özetledi:

“Yönetim kurulu toplantımızda elime daha önce geçen bir videoyu arkadaşlarımızla paylaştım. Videoda baba, Suriye’de bulunan İHH binasının bombalandığını zannediyor. Ve feryat ederek diyor ki, “İHH öldü, İHH öldü!” Hâlbuki vurulan yer hemen bizim İHH binasının yanındaki kendi evi. İçerisinde evlatlarını korumak için üzerlerine atlayan eşi ve iki evladı bulunuyor. Hepsi paramparça olmuş. İşte böyle bir tablo. Layık mıyız biz bu babanın feryadına?”

Ölümlerden zevk alanlar var

Başkan Bülent Yıldırım’ın ardından kürsüye AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Aykaç çıktı. Konuşmasına, “Bülent abimizin konuşmasının ardından söyleyecek söz kalmadı” diyerek başlayan Başkan Aykaç, “Biz gereği gibi Allah’a kulluk etseydik ben inanıyorum ki bu zulümler yaşanmayacaktı” dedi.

Aykaç’ın konuşması şöyle:

“Şuanda Sultanahmet Meydanında bir boş alan var biliyorsunuz. At meydanı deniliyor oraya şimdilerde. İstanbul fethedilmeden önce orası arenaydı. Aç aslanların önüne insanlar atılıyordu ve o ölüm sahnesi zevk alınarak izleniyordu. Şimdi ise aynı olay İsrail’de yaşanıyor. İsrail askerleri tarafından Gazze bombalanıyor ve aileler çocuklarına bu sahneyi gurur duyarak izletiyorlar. Böyle bir dünyada yaşıyoruz işte.”

Biz Eyüp Sultanlıyız; Ensarız!

Son olarak kürsüye Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın çıktı. “Toplantımız hayırlara vesile olsun” diyerek sözlerine başlayan Başkan Aydın, “Geçen sene de 5 TIR ile Halep’e yardım yapmıştık, inşallah bu sene de infakımızı artırarak yardımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Başkan Aydın’ın konuşmasındaki satır başları şunlar:

“Biz Eyüp Sultanlıyız. Yani Ensar’ın varisleriyiz. Dolayısı ile Eyüp Sultan’da yaşayan insanlarımızın ekstra bir hassasiyeti olmalı. Ama hamdolsun ki Eyüplülerin bu anlamda gayet hassas olduklarını biliyorum. İnşallah bu sene de yapacağımız yardımlarla Suriyeli kardeşlerimize umut olmayı sürdüreceğiz.”

bel-baskani.jpg

Kampanyaya ilk yardım katılımcılar tarafından

Kampanyanın ilk yardımları da yine katılımcılar tarafından yapıldı. “YOLVER EYUP” yazarak 3072’ye SMS gönderen katılımcılar, kampanyaya 5 TL değerinde yardımda bulundu.

Eyüp Belediyesi ile koordineli bir şekilde başlatılan kampanyada, nakdi yardımın yanı sıra ayni yardımlar da toplanacak. Battaniye, kuru gıda, kullanılmamış giysi ve ayakkabı ile ilçenin çeşitli noktalarında toplanan yardımlar, daha sonra TIR’lara yüklenecek ve 30 Aralık Cuma günü Cuma namazının ardından Eyüp Meydanı’nda dualar eşliğinde Halep’e gönderilecek.

sms.jpg

Suriye için bağış yap

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024