İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Faruk Aktaş ve Bahattin Yıldız mezarları başında anıldı
İHH’nın yetim çalışmalarını gerçekleştirmek üzere Afganistan’a giden ve uçaklarının düşmesi sonucu şehit olan İHH Gönüllüsü Bahattin Yıldız ve İHH Asya Bölgesi Sorumlusu Faruk Aktaş kabirleri başında anıldı.
Türkiye 19.05.2015

İHH’nın yetim çalışmalarını gerçekleştirmek üzere Afganistan’a giden ve uçaklarının düşmesi sonucu şehit olan İHH Gönüllüsü Bahattin Yıldız ve İHH Asya Bölgesi Sorumlusu Faruk Aktaş kabirleri başında anıldı.

İHH'nın yetim çalışmaları dolayısıyla 2010'da Afganistan'a giden, ancak bindikleri uçağın düşmesi sonucu yaşamını yitiren Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş'ın şehadetlerinin dördüncü yılında, Edirnekapı Mezarlığı'ndaki kabirleri başında anma programı düzenlendi.

Programa, Yıldız ve Aktaş'ın ailesi, arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim ve duaların okunduğu anma programında, Bahattin Yıldız'ı yakından tanıyan İHH İstanbul Yetimler Sorumlusu Reşat Başer bir konuşma yaptı.

Yıldız ve Aktaş'ın, hayatlarını İslam ümmeti için harcayan iki insan olduklarını ifade eden Başer, özellikle yakından tanıdığı Yıldız'ın hem yaşadığı hayat hem içinde bulunduğu faaliyetler hem de yazdıklarıyla örnek bir şahsiyet olduğunu söyledi.

Konuşmaları ve yazılarında sıklıkla kullandığı "bizim çocuklar" ifadesine dikkat çeken Başer, “Hepimiz onun ‘bizim çocukları’yız” dedi.

Şehitlerimizin adını taşıyan eserler

-Kenya’da Faruk Aktaş Duksisi (Geleneksel Kur’an kursu) 100 kişiye hizmet veriyor.

-Kenya’da Bahattin Yıldız Duksisi… Dadaab Kampı’nda yapılan bu duksiler kamptaki tek kalıcı yapı olma özelliğini taşıyor.

-Sri Lanka’da Cevdet Kılıçlar ve Faruk Aktaş Sağlık Ocağı, sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğu bu ülkede halka hizmet veriyor.

-Afganistan’ın başkenti Kabil’de her türlü donanımın mevcut olduğu 100 kişilik Şehitlerimizin adını taşıyan Bahattin Yıldız - Faruk Aktaş- Aynuddin Yoldaş ve Ahmet Iqbal Yoldaş adına yaptırılan, Şehitler Yetimhanesi önümüzdeki dönemde hizmet verecek.

-Kamerun’da Bahattin Yıldız Su kuyusu hizmete açıldı, bir su kuyusunun yapımı devam ediyor. Ayrıca Somali’de iki kuyu açıldı ve hizmet veriyor. Tüm su kuyuları 15.000 civarında insana hizmet veriyor.
-Bahaattin Yıldız adına Tanzanya’nın Zanzibar kentinde 250 çocuğun devam ettiği bir ilkokul inşa edildi, faaliyete devam ediyor.

Bahattin Yıldız Kimdir?
1956 Sivas doğumlu. 1975 yılında İzmir İmam Hatip lisesinden mezun oldu. 1987 yılında Erzurum İşletme Fakültesini bitirdi. Yazıları Mavera, Güldeste, Gurbet dergilerinde ve Milli gazetede yayınlandı. Savaşan Afganistan, Cihat Günlüğü, Kar Çiçeği, Karda Ayak İzleri, Güllerin Vedası isimli kitapları yayınlandı. Üçü kız ikisi erkek beş çocuğu var.

1982'de Afganistan'dan ayrılırken gözyaşlarıyla "Hoda hafız biraderanı mücahidan! (Allah'a emanet olun mücahit kardeşlerim)" diyen yazar Bahattin Yıldız, yayınladığı tüm kitaplarında Afganistan'ı ve şehadeti yazmıştı...
 

Faruk Aktaş kimdir?
1974 Iğdır doğumlu. İlk, orta ve liseyi Iğdır’da okudu. Çok küçük yaşlarda babasını kaybetti. Yetim büyüdü. 2002yılında Pakistan İslam Üniversitesi İslam Hukuku Fakültesinden mezun oldu. Altı yaşında Muhammed Ferzan isimli bir çocuğu bulunuyor. Ailesi İstanbul’da. Şehadetinden 6 ay önce İHH’da çalışmaya başlamıştı. İngilizce, Arapça ve Urduca dillerini biliyordu. İnceliği, fedakârlığı ve alçakgönüllülüğü ile tanınan Faruk Aktaş, örnek bir dost timsaliydi.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024