İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Faslı Bakan El Habib Choubani İHH’yı ziyaret etti
Fas Hükümeti bakanı İHH İnsani Yardım Vakfı'nı ziyaret etti.
Afrika, Fas, Türkiye 21.10.2012

Fas Parlamento ve Sivil Toplum Bakanı El Habib Choubani beraberindeki heyetle İHH İnsani Yardım Vakfı'nı ziyaret etti.

Vakfımız faaliyetleri ve dünyadaki olaylarla ilgili görüş alışverişinde bulunan Choubani, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç’tan bilgi aldı.

İHH'nın yaptığı çalışmaları beğeniyle izlediklerini ifade eden Choubani, “Mavi Marmara organizasyonu oldukça büyük bir organizasyondu. Çalışmalarınızı yakından izliyoruz” dedi.

Türkiye ile pek çok konuda ilişkilerini geliştirmek istediklerini belirten Faslı bakan, “Fas ile Türkiye’nin birlikte yapabileceği çok şey var. Sizler de bizi Afrika’daki dostlarınız, danışmanlarınız olarak kabul edin” diye konuştu.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç ise ziyaretten oldukça memnun olduğunu belirterek Fas’ın hem coğrafi hem tarihi açıdan yakın olduğumuz bir coğrafya olduğunu hatırlatarak “Fas İHH’nın ilk yıllarından bu yana ilişkilerimizi devamlı sürdürdüğümüz bir ülkedir. Bizler İHH olarak 140 ülkede mağdurlara, mazlumlara ve ihtiyaç sahiplerine yardımlar yapan bir kurumuz. 20 yıldır tüm dünyada kriz bölgelerinde misyonlar üstleniyoruz. İHH olarak Suriye’de sürdürdüğümüz insani yardımlar ve üstlendiğimiz insani diplomasi çabalarımızı sürdürüyoruz. İnsani yardım ve insani diplomasi konusunda pek çok girişim gerçekleştiriyoruz. Fas’ta da üzerimize bir görev düşerse hazırız” şeklinde konuştu.

Toplantı birlikte yenilen yemeğin ardından karşılıklı hediyeleşme ile son buldu.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024