İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç

Haftanın Projesi

Fatih Sultan Mehmet Yetimhanesi açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı dünyanın farklı ülkelerinde kurduğu yetimhanelere bir yenisini daha ekledi. İHH tarafından inşası tamamlanıp hizmete sunulan 15.inci yetimhane olan Fatih Sultan Mehmet Yetimhanesi'nin açılışı geçtiğimiz hafta Bangladeş’te gerçekleştirildi.
Bangladeş 17.06.2013

Fatih Sultan Mehmet Yetimhanesi'nin açılış programını yapmak için bölgeye hareket eden İHH ekibi, yakın zaman önce yaşanan Mahasin Kasırgası nedeniyle zarar gören ailelere gıda yardımında bulundu. Ardından gerçekleştirilen açılış programına, Konya AYDER Başkanı Hidayet Yılmaz ve bölgenin önde gelen isimleri katıldı.

Bu yıl içinde açılışı yapılan 5. yetim barınma merkezi olan Fatih Sultan Mehmet Yetimhanesi Bangladeş'de bulunan Cox Bazar şehrinin Mohişkali adasında hizmete girdi. 26 yetim kız çocuğun kalacağı yetimhane adanın tam merkezinde bulunuyor. Okul ve caminin hemen yanında yer alan yerleşkede; yatakhaneler, mutfak, yemekhane, etüt sınıfı, idari kısım ve oyun alanları bulunuyor.

İHH’nın Bangladeş’te açtığı Togra ve Darul İman yetimhanelerinden sonra faaliyete giren Fatih Sultan Mehmet Yetimhanesi, Cox Bazar bölgesinde yetim çocuklar için inşa edilen ilk yapı olma özelliğini taşıyor. Vakfımız ayrıca Dakka ve Gazipur’da hizmete girecek, Babul Amman ve II. Abdülhamid Kardeşlik Yetimhaneleri’nin inşaat çalışmalarını da sürdürüyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Sudanlı savaş mağdurlarına gıda desteği
İHH’dan Sudanlı savaş mağdurlarına gıda desteği
Sudan, 15 Nisan’dan bugüne devam eden iç karışıklık sebebiyle yakın tarihin en büyük insani krizlerinden biriyle karşı karşıya. Ülkede milyonlarca insan; içme suyuna, temel gıda, temizlik ve barınma malzemelerine ihtiyaç duyuyor. Çatışmaların hemen ardından ülkeye yönelik yardım çalışmalarına başlayan İHH, son olarak 408 aileye gıda malzemesi desteğinde bulundu.
16.11.2023
Suriye’deki 144 aileye yeni yuva
Suriye’deki 144 aileye yeni yuva
Nevşehir İHH İnsani Yardım Derneği’nin destekleriyle Suriye’nin İdlib kırsalındaki Kemmune bölgesinde inşa edilen 144 ev, savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.
04.10.2023
İHH’dan Sudan’a 30 konteynerlik yardım malzemesi
İHH’dan Sudan’a 30 konteynerlik yardım malzemesi
İHH İnsani Yardım Vakfı 15 Nisan’dan bu yana iç karışıklığın sürdüğü Sudan’a yönelik yardım çalışmalarına devam ediyor. Vakıf; gıda, battaniye, giyim, ayakkabı ve temizlik malzemesi gibi çeşitli ihtiyaç kalemlerinden oluşan 30 konteynerlik insani yardımı ülkeye gönderdi. “Rotamız Sudan Yükümüz İyilik” sloganıyla yürütülen yardım çalışması kapsamında Temmuz ayında da 15 konteyner dolusu insani yardım ülkeye ulaştırılmış ve 200 bine yakın kişi bu yardımlardan istifade etmişti.
29.09.2023