İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Fatma Afra’nın yeni evi
İHH’nın katkılarıyla her yıl Türkiye’den yola çıkan gönüllü ekipler dünyanın dört bir yanındaki yetimleri ziyaret ediyor, yardımlar yapıyor, yetimhaneler açıyor, yetimleri sevindirip ihtiyaçlarını karşılıyor.
GüneyAsya, SriLanka 22.03.2016

Sri Lanka’nın 20 milyonluk nüfusunun %9’u Müslümanlardan oluşuyor. Sri Lanka, iç savaş ve tsunami dolayısıyla çok sayıda yetime sahip bir ülke. Sadece Müslüman yetimlerin sayısı 6 bini aşıyor. Kuzey ve doğu bölgelerinde 30 yıl süren sivil savaş nedeniyle evlerini terk edip göç edenler, yıllarca kamplarda yaşamak zorunda kaldı. 2009’da savaşın bitmesiyle birlikte mülteciler evlerine dönmeye başladı ancak terk etmek zorunda kaldıkları evleri artık yoktu. 10 yaşındaki Fatma Afra da evini kaybeden yetimlerden biri.

Fatma Afra, savaşın ortasında doğmuş. Yaşadıkları mahallede meydana gelen bir patlamada kaybettiği babasını hiç hatırlamıyor. Annesi ise Fatma 4 yaşındayken akciğer kanserine yakalanmış. Bundan bir sene sonra annesini de kaybederek öksüz kalmış. Fatma Afra’nın Mümtaz ve Rizna isminde iki de kardeşi var. Üç yetime yarı zamanlı olarak çay tarlalarında çalışan büyükanneleri Riyana bakıyor. Riyana’nın kazancı bu küçük ailenin geçimine yetse de en büyük problem tenekelerden yapılmış bir barakada yaşıyor olmalarıydı. Riyana, yağmur zamanlarında barakanın içindeki eşyaların ıslandığını ve çocukların hastalandığını anlatıyor. Bulabildiği şeffaf brandalarla barakanın üstünü kapatmaya çalışsa da yağmurun içeriye geçmesini bir türlü engelleyememiş.

Geçtiğimiz yılki Yetim Dayanışma Günleri’nde Fatma Afra, büyükannesi ve kardeşleri İHH’nın vesilesiyle yağmurdan dolayı hastalanmayacakları yeni bir evin sahibi oldu. 40 metrekarelik bu şirin evin iki yatak odası, bir oturma odası bir de mutfağı bulunuyor. Yeni alınan eşyalarla birlikte 16 bin liraya mâl olan evin inşa edilmesine katkıda bulunan hayırsever bağışçılarımıza teşekkür ederiz.

Yetim Dayanışma Günleri nedir?

 

İHH’nın katkılarıyla her yıl Türkiye’den yola çıkan gönüllü ekipler dünyanın dört bir yanındaki yetimleri ziyaret ediyor, yardımlar yapıyor, yetimhaneler açıyor, yetimleri sevindirip ihtiyaçlarını karşılıyor. Her yıl mart, nisan ve mayıs aylarında tekrarlanan bu iyilik seferberliğine Yetim Dayanışma Günleri diyoruz.

Gerçekleştirilecek projeler arasında;

  • Yetim ailelerine ev eşyası alımı
  • Yetimhanelerin tadilat masraflarının karşılanması
  • Yetimlerin kendi işlerini yapabilmeleri için dikiş makinesi alımı
  • Sağlık taramalarının yapılması
  • Maddi durumu iyi olmayan yetimlerin evlendirilmesi
  • Kırtasiye ve kitap ihtiyaçlarının giderilmesi
  • Piknik, uçurtma şenlikleri gibi eğlence programları düzenlenmesi gibi yüzlerce faaliyet var.

İHH’nın halihazırda 27 yetimhanesi var. Bangladeş, Tayland/Patani ve Türkiye’de açılacak yetimhanelerle bu sayı 32’ye çıkacak.

Yetim sponsorluk hakkında bilgi almak için: 0212 631 21 21

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024