İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ferizli'de HSBYKV projesi ilçe koordinasyon toplantısı
Sakarya’nın Ferizli ilçesinde “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.
Türkiye 22.12.2015
Ferizli Kaymakamlığında gerçekleşen toplantıya Sakarya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve HSBYKV Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörü Oğuzhan Özkan ile Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği Başkan'ı Sebahattin Aydın, Sakarya İHH Yetim Birimi Başkanı Abdurrahman Şafak, Ferizli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilçe ve okul koordinatörleri katıldı. 
 
Toplantıda ilk olarak konuşan Oğuzhan Özkan, proje uygulama esasları ile ilgili bilgi aktarımında bulunarak “projedeki esas amacımız çocuklara en küçük yaştan itibaren iyilik ve merhamet duygusunu aşılamaktır” dedi. 
 
Sakarya İHH Başkan'ı Sebahattin Aydın da iyilik ve merhamet hareketi olarak kurulan İHH'nın ilk olarak 1992 yılında Bosna Savaşı sırasında Bosnalı yetimler ve aileleri ile ilgilenmeye başladığını, 2007 yılında Sponsor Destek Sistemini geliştirdiğini, 2013 yılında ise Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet işleri Başkanlığı ve Eğitim Bir-Sen ile imzalanan protokollerle "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesine başlandığını belirtti. İHH çalışmaları hakkında bilgi aktaran Aydın, şöyle konuştu:
 
“Bugün İHH 75 bin katarakt ameliyatı yaptırmış, çoğu Afrika da olmak üzere 5 bin su kuyusu açtırdı, 27 yetimhane buna ilave olarak Suriye de 15 yetimhane yaptırdı, çok sayıda da kültür merkezi ve camii gibi kalıcı eserler yaptırdı.”
 
Sakarya İHH Yetim Birimi Başkan'ı Abdurrahman Şafak ise dünyada herhangi bir korunma imkanına sahip olmayan 200 milyon yetimin olduğunu, bu yetimlerin organ mafyası, uyuşturucu baronları, insan kaçakçıları ve savaş ağalarının iştahını kabarttığını belirterek, “Biz bu yetimlere sahip çıkmak zorundayız, sahip çıkmadığımız her yetim ya bu grupların ya da misyoner kuruluşların etkisine açık hale geliyor. Afrika'da adı Ahmet, Muhammed, Hüseyin olan Rahipler var, ulaşamadığımız her yetimden bizler sorumluyuz. Dünyada 4,5 milyon yetime kiliselerde destek sağlayan misyoner örgütler var İslam dünyası henüz bu rakamların çok uzağında orta vadede hedefimiz 1 milyon yetime kucak açabilmek” dedi. 
 
Sakarya İHH Başkan'ı Sebahattin Aydın projeye destek olan başta Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş olmak üzere Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na yetim çalışmalarına desteklerinden dolayı teşekkür etti.
 
İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024